E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε τα 20 χρόνια reworks!

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε μεταμορφωμένη σε κέντρο σύγχρονης μουσικής και πολιτισμού με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από 14 χώρες

Δημοσίευση 26/9/2024 | 16:29

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε τα 20 χρόνια reworks!
reworks

Το 20ό reworks εσβησε τα κεριά του, ολοκληρωμένο θριαμβευτικά με πέντε ημέρες και 2 νύχτες γεμάτες δράσεις, φιλοξενώντας 34 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, εμψυχωμένα από την ενέργεια περισσότερων από 24.000 φίλων θεατών του φεστιβάλ και ένα χαρούμενο αναβρασμό που εκτυλίχθηκε σε 5 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

Η μουσική μας διαδρομή ξεκίνησε από το Κυβερνείο σε ένα μεγάλο πάρτι έναρξης. Για πρώτη φορά, δύο θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής βρέθηκαν μαζί στο reworks: ο εμβληματικός Cerrone στην πρώτη εμφάνιση του στην Ελλάδα, μετέφερε το κοινό σε μια άλλη διάσταση, μια ῾έκρηξη῾ disco συναισθημάτων με τη Γαλλική του φινέτσα. Αντίστοιχα ο Louie Vega με την Anane, παρουσίασαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το μουσικό τους project ῾The Ritual῾, γεμάτο house vibes φέρνοντας τον ήχο της Νέας Υόρκης στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα κορυφώθηκε με ατελείωτη ενέργεια και ενθουσιασμό.

Το Κυβερνείο συνέχισε να φιλοξενεί τις δράσεις του Reworks και τις επόμενες δύο ημέρες, με την ενέργεια να εκτοξεύεται. Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Solomun απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί θεωρείται ηγετική φιγούρα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, ενώ οι ARTBAT ξεσήκωσαν το κοινό με τους δυναμικούς τους ήχους. Οι Innellea και Mano Le Tough, σταθεροί στην ικανότητά τους να δημιουργούν ηλεκτρισμένες ατμόσφαιρες, χάρισαν στο κοινό μοναδικές, χορευτικές μελωδίες που καθηλώνουν.

Το βράδυ της Παρασκευής μας βρήκε στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου ζήσαμε μια δυναμική techno εμπειρία με καλλιτέχνες - σύμβολα του είδους. Ο Richie Hawtin, η Nina Kraviz και οι Fjaak παρέδωσαν ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ, αφήνοντας το κοινό με ανεξίτηλες αναμνήσεις. Η βραδιά ξεκίνησε με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Ehohroma, ενώ το φινάλε ανέλαβαν οι ανερχόμενες Pinelopi και Indie Skullmors.

Η μουσική περιπλάνηση σε χώρους της Θεσσαλονίκης μας έφερε το Σάββατο στο κτίριο των Πρώην Δημοτικών Σφαγείων που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε όλο του ευρος σε μια διοργάνωση πολιτιστικού περιεχομένου. Το ιστορικό κτίριο φιλοξένησε 2 μεγάλα outdoor stages, περίπτερα με δραστηριότητες, lounges, food corner και φυσικά μουσική από τους Royksopp στην πρώτη εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, αλλα και τους αγαπημένους του φεστιβάλ Maceo Plex, Ben Klock κ.α. To βράδυ με το reworks extra! o χορός συνεχίστηκε με την παρουσίαση προτάσεων όπως η Charlotte Bendiks, o Raxon στα πλαίσια της συνεργασίας του φεστιβάλ με τα διεθνή φεστιβάλ Insomnia (Νορβηγία) και Semibreve (Πορτογαλία) για το διεθνές πρότζεκτ TIMES, αλλά και ο Jonathan Kaspar σε ενα b2b σετ με τον Ison.

Tην Κυριακή το φεστιβάλ έριξε αυλαία με τον καλύτερο τρόπο. Το rooftop closing event πλημμύρισε με house μουσική από τους Chaos in the CBD και τη Moxie. Και εκεί στο τέλος ένα σετ εκπληξη από τον KiNK με τον Ison να παίζουν το τελευταίο μπιτ δίνοντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης και έμπνευσης, κάνοντας για μια ακόμη μια χρονιά τη Θεσσαλονίκη κέντρο της σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Το reworks θα ήθελε να ευχαριστήσει του καλλιτέχνες, τους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές μας, και όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν δίπλα μας. Και φυσικά ένα πολύ ιδιαίτερο ευχαριστώ σε εσάς χωρίς τους οποίους η ιστορία του reworks δε θα μπορούσε να γραφτεί. Ευχαριστούμε για τη χαρά σας, την καλοσύνη σας και που ακούραστα μοιράζεστε αυτήν τη συλλογική περιπέτεια εδώ και 20 χρόνια.

Ραντεβού στο reworks τον Σεπτέμβρη του 2025!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The All‑American Route στα TGI Friday`s

Better life 30.09.2024
Σε όλα τα καταστήματα TGI FRIDAYS™ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 24/9

Mastercard και efood επιστρέφουν για 5η χρονιά με το πρόγραμμα επιβράβευσης «Level Up with Mastercard»

Tech 26.09.2024
Οι κάτοχοι καρτών Mastercard και χρήστες του efood έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κουπόνια φαγητού και πολλά ακόμα μοναδικά δώρα

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε τα 20 χρόνια reworks!

Better life 26.09.2024
Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε μεταμορφωμένη σε κέντρο σύγχρονης μουσικής και πολιτισμού με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από 14 χώρες

Mega Deals: Προσφορές έως και ‑50% στη Wolt!

Better life 25.09.2024
Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές που θα είναι διαθέσιμες στο Wolt app για τρεις εβδομάδες, από τις 23 Σεπτεμβρίου

Τα πιο νόστιμα snacks από όσπρια μόλις έφτασαν!

Wellness 18.09.2024
Η 3αλφα εμπλουτίζει τα προϊόντα της με τη νέα σειρά 3αλφα snacks από όσπρια: Φουλ γεύση, που θα λατρέψεις!

Ζήσε την απόλυτη burger εμπειρία με μία παγωμένη Kaiser στο φετινό Burger Fest!

Better life 18.09.2024
Η Kaiser σας προσκαλεί στο Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο burger!

Pittsburgh Burger και Οktoberfest, μαζί στο Hard Rock Cafe Athens!

Wellness 16.09.2024
Το νικητήριο Pittsburgh σε προκαλεί να το δοκιμάσεις στο Hard Rock Cafe Athens από τις 3 έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Αthens Fashion Trade Show: Ραντεβού σε 3 εβδομάδες με το κορυφαίο γεγονός της μόδας

Ομορφιά - Στυλ 10.09.2024
Οι Τάσεις του Χειμώνα 2024 και Καλοκαιριού 2025