E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ

Θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2024 | 01:02

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
LIVE KITCHEN

Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.

Εκτέλεση

  • Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
  • Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
  • Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
  • Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
  • Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
  • Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστικό για τέλεια μαλλιά κρύβεται στη σαλάτα σου

Body+Mind 04.10.2024
Τι κρύβεται μέσα στο μπωλ της σαλάτας σου; Φολικό Οξύ!

Αυτά τα 4 χρώματα θα απογειώσουν το φθινοπωρινό σου ντύσιμο

Style 04.10.2024
Φθινοπωρινά χρώματα στη μόδα που θα αναβαθμίσουν τα μαύρα παντελόνια ή τα τζιν σου

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός Μάρμπουργκ που τρόμαξε την Γερμανία

Body+Mind 04.10.2024
Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Αμβούργου όταν ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής και η σύντροφός του εκδήλωσαν συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ

7 ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα

Pets 04.10.2024
Πώς τα ζώα μας αλλάζουν τη ζωή και πώς εμείς γινόμαστε η οικογένειά τους – Μία γιορτή αγάπης και συντροφικότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις

Body+Mind 04.10.2024
Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά είναι τα 5 σημεία στο σπίτι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις ‑ αλλά δε θα έπρεπε

Σπίτι Χτες
Για να μην καθαρίζεις «όσα βλέπει η πεθερά»

Το τζιν που είναι στη μόδα τώρα και το προτιμούν και οι celebrities

Style Χτες
Η Φαίη Σκορδά το συνδύασε με stylish flats

Η Hailey Bieber επέλεξε ένα απροσδόκητο χρώμα για το φθινοπωρινό μανικιούρ της

Body+Mind Προχτές
Τα νέα νύχια της Hailey έφτασαν στην ώρα για την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου!

Οι φλύαροι παίρνουν το αίμα τους πίσω

Body+Mind Προχτές
Πως η φλυαρία επηρεάζει την ψυχική μας υγεία