Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2024 | 01:02
LIVE KITCHEN
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το μυστικό για τέλεια μαλλιά κρύβεται στη σαλάτα σου
Body+Mind
04.10.2024
Τι κρύβεται μέσα στο μπωλ της σαλάτας σου; Φολικό Οξύ!
Αυτά τα 4 χρώματα θα απογειώσουν το φθινοπωρινό σου ντύσιμο
Style
04.10.2024
Φθινοπωρινά χρώματα στη μόδα που θα αναβαθμίσουν τα μαύρα παντελόνια ή τα τζιν σου
Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Food
04.10.2024
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Τι είναι ο θανατηφόρος ιός Μάρμπουργκ που τρόμαξε την Γερμανία
Body+Mind
04.10.2024
Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Αμβούργου όταν ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής και η σύντροφός του εκδήλωσαν συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ
7 ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα
Pets
04.10.2024
Πώς τα ζώα μας αλλάζουν τη ζωή και πώς εμείς γινόμαστε η οικογένειά τους – Μία γιορτή αγάπης και συντροφικότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις
Body+Mind
04.10.2024
Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου
Μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα: Σε αυτά τα 5 θα δοκιμάσεις το πιο αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό
Eat + Drink
04.10.2024
Πόσο spicy αντέχεις;
Αυτά είναι τα 5 σημεία στο σπίτι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις ‑ αλλά δε θα έπρεπε
Σπίτι
Χτες
Για να μην καθαρίζεις «όσα βλέπει η πεθερά»
Το τζιν που είναι στη μόδα τώρα και το προτιμούν και οι celebrities
Style
Χτες
Η Φαίη Σκορδά το συνδύασε με stylish flats
Η Hailey Bieber επέλεξε ένα απροσδόκητο χρώμα για το φθινοπωρινό μανικιούρ της
Body+Mind
Προχτές
Τα νέα νύχια της Hailey έφτασαν στην ώρα για την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου!
Οι φλύαροι παίρνουν το αίμα τους πίσω
Body+Mind
Προχτές
Πως η φλυαρία επηρεάζει την ψυχική μας υγεία