Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2024 | 01:02

LIVE KITCHEN
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα «ύπουλα» συμπτώματα που δείχνουν ότι έχεις φραγμένες αρτηρίες
Body+Mind
31.03.2025
Όταν η καρδιά σου προσπαθεί να σου μιλήσει – καιρός να την ακούσεις!
Τι κάνουν οι άνδρες λιγότερο από τις γυναίκες και η επιστήμη συμφωνεί;
Body+Mind
31.03.2025
Τι αποκαλύπτει πανεπιστημιακή έρευνα
5 νέα αρώματα που εμπνέονται από το ηλιοβασίλεμα και τον έναστρο ουρανό
Body+Mind
31.03.2025
Δοκίμασέ τα!
5 στρατηγικά σημεία για να τοποθετήσεις τα φυτά σου στο σπίτι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Σπίτι
Χτες
Θα έλξεις θετική ενέργεια και ευημερία άμεσα!
Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις
Family
Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!
5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά
Eat + Drink
Χτες
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!
5 εργαλεία για να μειώσεις τις συγκρούσεις με την οικογένειά σου
Σχέσεις
Χτες
Κι όμως, μια διαφωνία μπορεί να καταλήξει σε θετικές αλλαγές με τους αγαπημένους σου!
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη
Σπίτι
Χτες
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!