Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά, για να γλύφετε και τα δάχτυλά σας
Οι μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτικότητα και απόλυτη νοστιμιά
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2024 | 01:25
Οι μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτικότητα και απόλυτη νοστιμιά. Με τη μελιτζάνα να ψήνεται αργά, απορροφώντας όλα τα αρώματα της γεμιστής γέμισης, και το ρύζι να αναμειγνύεται με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, δημιουργείται ένα πιάτο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να ζητάνε κι άλλο. Είτε το απολαύσετε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο πως θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλά σας από τα μαγικά χέρια του LIVE KITCHEN!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ πελτέ ντομάτας
- 130 γρ ρύζι Καρολίνα
- 300 γρ βραστό νερό
- πιπέρι
- 1 κτγ κανέλα
- αλάτι
- Μαϊντανός
- 4-5 φύλλα δυόσμου
Για το ταψί
- 150 γρ νερό
- Φέτες ντομάτας
Πυρέξ 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καπάκια από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε μια θήκη.
- Χαράζουμε εσωτερικά την σάρκα πρώτα κάθετα και έπειτα διαγώνια και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ.
- Τις αλάτίζουμε ,τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-40 λεπτα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι, μελιτζάνα) και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, κανέλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμεγια 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και πατάμε στην μέση με ένα πηρούνι για να δημιουργηθεί μια θήκη.
- Γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες και την γέμιση που περίσσεψε την βάζουμε γύρω από τις μελιτζάνες .
- Προσθέτουμε το νερό πρώτα μέσα στο τηγάνι για να πάρει όλα τα υπολείματα και έπειτα το ρίχνουμε προσεκτικά γύρω από τις μελιτζάνες.
- Κόβουμε και βάζουμε φέτες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε για ακόμη 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και οι πιο νόστιμες γεμιστές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το έθιμο της «ασκελετούρας» ‑ Πότε και πού γιορτάζεται
Xmas
27.12.2024
Πού γιορτάζουμε την «ασκελετούρα»
Η διατροφή που «διαγράφει» χρόνια από τον εγκέφαλο
Body+Mind
27.12.2024
Το τι τρώμε επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου μας
Πως οι γονείς κάνουν τα παιδιά τους να καταφεύγουν στα ψέματα
Family
27.12.2024
Τι δείχνει μια έρευνα
Πώς να αντιμετωπίσεις τις αδιάκριτες ερωτήσεις στα οικογενειακά τραπέζια
Σχέσεις
27.12.2024
Μερικές καλές στρατηγικές όπως τις προτείνουν ψυχολόγοι
5 σετ αρωμάτων για το τέλειο πρωτοχρονιάτικο δώρο
Xmas
27.12.2024
Επιλέξαμε τα καλύτερα για να κάνεις δώρο στους αγαπημένους σου!
Τα καλύτερα bar της Αθήνας για να απολαύσεις το ποτό σου μετά την αλλαγή του χρόνου
Eat + Drink
27.12.2024
Κράτα σημειώσεις!
Νέα ελληνική πρωτιά στο Taste Atlas: Το ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα που αναδείχθηκε καλύτερο στην Ευρώπη
Food
Χτες
Ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ μελομακάρονων και μπακλαβά
Καίτη Γαρμπή: Οι εμφανίσεις που την έκαναν το απόλυτο fashion icon των 90s
Style
Χτες
Μια iconic ελληνίδα που εντυπωσίασε (και) στα 90s
Αυτές είναι οι ιδανικές θέσεις στο αεροπλάνο ώστε να μην κολλήσουμε κάποια γρίπη
Body+Mind
Προχτές
Τι αποκάλυψε η έρευνα
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα
Eat + Drink
Προχτές
Ένα διάλειμμα για φαγητό μετά τα ψώνια σου!