E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια

Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12

Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN

Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Ραβανί

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το Σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 πορτοκαλι
  • 1 στικ κανέλας

Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα

  • 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
  • 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
  • Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
  • Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
  • Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Shadow work: Το εργαλείο που βελτιώνει την ψυχική υγεία

Body+Mind 26.12.2024
Πώς μπορεί να σε βοηθήσει;

Καίτη Γαρμπή: Οι εμφανίσεις που την έκαναν το απόλυτο fashion icon των 90s

Style 26.12.2024
Μια iconic ελληνίδα που εντυπωσίασε (και) στα 90s

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα

Eat + Drink Χτες
Ένα διάλειμμα για φαγητό μετά τα ψώνια σου!

Self care: 10 τρόποι για να ξεκουραστείς πραγματικά αυτές τις γιορτές

Body+Mind Χτες
Οι διακοπές είναι για ξεκούραση και self care!

Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Ο Νίκος Χανδόλιας, ο Αλέξανδρος Ρίζος και ο Θωμάς Βουρνάζος μας λύνουν όλες τις απορίες στο νέο επεισόδιο της σειράς Focus On

Ερωτικά Χριστούγεννα και άλλες αγαπησιάρικες ιστορίες με φόντο τις γιορτές

Ας έστελνε Χτες
Ακου το νέο επεισόδιο από το podcast της Αναστασίας Παύλου και της Δάφνης Τσάρτσαρου

Μέσα στο ονειρεμένα στολισμένο σπίτι της Amanda Brooks

A-List Χτες
Πώς στόλισε το σπίτι της η διάσημη fashion editor

Χορταστικές και ισορροπημένες γιορτές: Πώς να φας ό,τι θες αλλά σωστά

Food Προχτές
Ιδέες για το πώς να κάνεις τα Χριστούγεννα πιο απολαυστικά και ισορροπημένα

Πώς να γλιτώσεις το hangover: Οι χρυσοί κανόνες που θα σε σώσουν

Body+Mind Προχτές
Αυτές τις μέρες, επιβάλλεται να γλεντήσεις