E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια

Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12

Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN

Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Ραβανί

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το Σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 πορτοκαλι
  • 1 στικ κανέλας

Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα

  • 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
  • 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
  • Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
  • Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
  • Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια

Σπίτι 21.04.2025
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind 21.04.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind 21.04.2025
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι 5 πιο ήσυχες ράτσες σκύλων

Pets 21.04.2025
Είναι πιο ήρεμα και γαλήνια, από ότι τα υπόλοιπα

Πώς θα αναγνωρίσεις ένα νάρκισσο

Σχέσεις 21.04.2025
Μήπως έχεις σχέση με έναν τέτοιο;

Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει σeξ

Σχέσεις 21.04.2025
Δεν είναι σπάνιο και διορθώνεται με λίγη θέληση

Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη

Ταξίδια Χτες
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind Χτες
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική