E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»

Το βίντεο που κάνει επιτυχία στο TikTok

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2024 | 15:29

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»

Τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται λόγω των κινδύνων που ενέχουν για την υγεία αποκαλύπτει ειδικός.

Το σπανάκι, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Harini Bala, περιέχει νιτρικά άλατα, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται με το μαγείρεμα, όπως έχουν δείξει μελέτες. Σε υψηλή θερμότητα – όπως όταν ξαναζεσταίνονται τα φύλλα – τα νιτρικά μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, μια ένωση που συνδέεται με τον καρκίνο.


«Σας παρακαλώ, μην ξαναζεσταίνετε το σπανάκι σας, απλά φάτε το αμέσως μόλις το μαγειρέψετε», προτρέπει η Bala σε ένα βίντεο στο TikTok, υποστηρίζοντας ότι οι ενώσεις στο ξαναζεσταμένο λαχανικό είναι «τοξικές».

Δεύτερο στη σειρά της είναι το τσάι. Όταν ξαναζεσταίνεται, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού διασπώνται, ενώ το επίπεδο των τανινών, που συμβάλλει στην πικρή γεύση, αυξάνεται. Η Bala λέει επίσης ότι τυχόν «αδρανή βακτήρια» στο τσάι θα γίνουν «ενεργά» με το ξαναζέσταμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

@dietitianharinibala #wellness #nutritiontips #nutritionist #dietitian ♬ original sound - Harini Bala

Η διαιτολόγος προειδοποίησε επίσης και για το ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση, το τρόφιμο μπορεί να ξαναζεσταθεί, αρκεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμά του, λέει.

Το να περιμένετε περισσότερο από δύο ώρες για να το αποθηκεύσετε, προειδοποίησε, αυξάνει τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού επικίνδυνων βακτηρίων στο φαγητό.

«Αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να σχηματιστεί Bacillus cereus», προειδοποίησε.

Ο Bacillus cereus είναι ένας τύπος βακτηρίου που συνήθως αναπτύσσεται στα αμυλούχα τρόφιμα και οδηγεί σε τροφική δηλητηρίαση, που συχνά αναφέρεται ως «σύνδρομο τηγανητού ρυζιού», μια σοβαρή ασθένεια που σε σπάνιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε θάνατο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι μανικιούρ να κάνεις, αν συνήθως δεν κάνεις μανικιούρ

Style 02.12.2024
Για τα κορίτσια που θέλουν τα νύχια τους σχεδόν... γυμνά!

Τα καλύτερα apps για να γνωρίζεις τις γόνιμες μέρες σου

Body+Mind 02.12.2024
Η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου και των γόνιμων ημερών είναι πλέον εύκολη υπόθεση

Newgrange: Ο τάφος που είναι πιο παλιός από τις πυραμίδες

Ταξίδια 02.12.2024
Ένα παλαιολιθικό θαύμα

Η συνήθεια που έχουμε πολλοί και αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

Body+Mind 02.12.2024
Μια επικίνδυνη συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε

Εσύ γνωρίζεις τι είναι το «Pick me girl» syndrome;

Body+Mind 02.12.2024
Ήρθε η ώρα να μάθουμε για τον όρο που έχει κατακλύσει το Tik Tok!

Το σημάδι που μπορεί να υποδεικνύει έναν ψυχοπαθή

Body+Mind 02.12.2024
1% του πληθυσμού στον πλανήτη μας εμφανίζει ψυχοπάθεια

Τα μυστικά ευτυχίας των Δανών που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις

Body+Mind Χτες
Ψάξαμε να τα βρούμε και σου τα παρουσιάζουμε!

Τα 4 καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα σύμφωνα με κριτικές

Eat + Drink Χτες
Οι κριτικές και οι (πιο απαιτητικοί) λάτρεις του φαγητού τα προτείνουν ανεπιφύλακτα!

Γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το χωρισμό από ένα situationship από μία κανονική σχέση;

Σχέσεις Χτες
Αυτή τη στιγμή το `situationship` είναι ο πιο viral όρος όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις

6 τροφές γεμάτες κολλαγόνο που θα βοηθήσουν το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ενταξέ τες οπωσδήποτε στη διατροφή σου!

Η ισπανική κωμόπολη που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί

Ταξίδια Χτες
Πανέμορφα λευκά σπιτάκια και θέα θάλασσα