E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο εύκολα μελομακάρονα με την μέθοδο 1‑2‑3‑4‑5 χωρίς ζυγαριά

Και πεντανόστιμα!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2024 | 00:06

Τα πιο εύκολα μελομακάρονα με την μέθοδο 1‑2‑3‑4‑5 χωρίς ζυγαριά
LIVE KITCHEN

Τα πιο εύκολα και νόστιμα μελομακάρονα με την μέθοδο 1-2-3-4-5 χωρίς ζυγαριά είναι έτοιμα να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!!

Για το σιρόπι

4 κούπες ζάχαρη (800 γρ.)
2,5 κούπες νερό (600 γρ.)
3/4 της κούπας μέλι (200 γρ.)
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

  1. 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
  2. 2 κούπες χυμό πορτοκάλι (500 γρ.)
  3. 3 κούπες λάδι (ηλιέλαιο + ελαιόλαδο (600 γρ.)
  4. 4 κούπες ψιλό σιμιγδάλι (800 γρ.)
  5. 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (800 γρ.)
  6. 2 βανιλίνες
  7. Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  8. 1,5 κ.γ. κανέλα
  9. 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  10. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  11. 1/2 κ.γ. γαρύφαλο

Για το γαρνίρισμα
Μέλι
Καρύδια

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για να έχουμε την επιιθυμητή σύσταση στην ζύμη).
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια των 30 γρ. και δίνουμε σχήμα οβάλ σε κάθε μελομακάρονο.
  • Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω από κάθε μελομακάρονο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 c για 20-25 λεπτά.
  • Τα ρίχνουμε καυτά απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 με 15 δευτερόλεπτα (σημαντικό επειδή έχουν αρκετό σιμιγδάλι δεν χρειάζεται να μείνουν παραπάνω μέσα στο σιρόπι).
  • Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν και έπειτα τα στολίζουμε γαρνίροντας τα με μέλι και σπασμένο καρύδι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η μαγεία των γιορτών γίνεται βάρος: Η αθέατη πίεση στις γυναίκες

Living 16.12.2024
Κάτω από τα πολύχρωμα φωτάκια οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα φορτίο ευθυνών που μπορεί να κάνει τις γιορτές δύσκολες

Τι είναι το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Σχέσεις 16.12.2024
Πως να το αντιμετωπίσετε

Πώς να συντηρήσετε το ψωμί στο ψυγείο: εδώ είναι το κόλπο που κανείς δεν γνώριζε

Food Χτες
Το κόλπο για να συντηρήσετε το ψωμί στο ψυγείο

6 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν τις πιο κολασμένες μακαρονάδες

Food Χτες
Αν λατρεύεις τα μακαρόνια όπως και εμείς, συνέχισε να διαβάζεις!

Τα μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν αγοράσεις παλτό

Style Χτες
Η αγορά ενός παλτού είναι μια επένδυση, οπότε το να αποφύγουμε κοινά λάθη είναι σημαντικό

5 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στον Πειραιά

Eat + Drink Χτες
Τόσο νόστιμα που αξίζει να πας μέχρι τον Πειραιά για να τα δοκιμάσεις!

Το life hack που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το stress

Body+Mind Χτες
Κι όμως είναι πολύ απλό και θαυματουργό, ειδικά σε περιπτώσεις έντονου στρες!

5 tips για να μην καταστρέφει το κατοικίδιό σου τα φυτά που έχεις στο σπίτι

Σπίτι Χτες
Αν εκτός από γατο ή σκυλο-γονιός είσαι και φυτο-γονιός, τότε πρέπει να το διαβάσεις!