E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο εύκολα μελομακάρονα με την μέθοδο 1‑2‑3‑4‑5 χωρίς ζυγαριά

Και πεντανόστιμα!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2024 | 00:06

Τα πιο εύκολα μελομακάρονα με την μέθοδο 1‑2‑3‑4‑5 χωρίς ζυγαριά
LIVE KITCHEN

Τα πιο εύκολα και νόστιμα μελομακάρονα με την μέθοδο 1-2-3-4-5 χωρίς ζυγαριά είναι έτοιμα να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!!

Για το σιρόπι

4 κούπες ζάχαρη (800 γρ.)
2,5 κούπες νερό (600 γρ.)
3/4 της κούπας μέλι (200 γρ.)
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

  1. 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
  2. 2 κούπες χυμό πορτοκάλι (500 γρ.)
  3. 3 κούπες λάδι (ηλιέλαιο + ελαιόλαδο (600 γρ.)
  4. 4 κούπες ψιλό σιμιγδάλι (800 γρ.)
  5. 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (800 γρ.)
  6. 2 βανιλίνες
  7. Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  8. 1,5 κ.γ. κανέλα
  9. 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  10. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  11. 1/2 κ.γ. γαρύφαλο

Για το γαρνίρισμα
Μέλι
Καρύδια

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για να έχουμε την επιιθυμητή σύσταση στην ζύμη).
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια των 30 γρ. και δίνουμε σχήμα οβάλ σε κάθε μελομακάρονο.
  • Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω από κάθε μελομακάρονο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 c για 20-25 λεπτά.
  • Τα ρίχνουμε καυτά απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 με 15 δευτερόλεπτα (σημαντικό επειδή έχουν αρκετό σιμιγδάλι δεν χρειάζεται να μείνουν παραπάνω μέσα στο σιρόπι).
  • Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν και έπειτα τα στολίζουμε γαρνίροντας τα με μέλι και σπασμένο καρύδι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «ύπουλα» συμπτώματα που δείχνουν ότι έχεις φραγμένες αρτηρίες

Body+Mind 31.03.2025
Όταν η καρδιά σου προσπαθεί να σου μιλήσει – καιρός να την ακούσεις!

Gaslighting στη δουλειά: Κι όμως συμβαίνει συχνά

Σχέσεις 31.03.2025
Πώς να το αντιμετωπίσεις

Τι κάνουν οι άνδρες λιγότερο από τις γυναίκες και η επιστήμη συμφωνεί;

Body+Mind 31.03.2025
Τι αποκαλύπτει πανεπιστημιακή έρευνα

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χρόνιο στρες

Body+Mind 31.03.2025
Ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις!

Νηστίσιμη πάστα, Dubai Chocolate στο ποτήρι

Food 31.03.2025
Ελαφριά και πεντανόστιμη

Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις

Family Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Eat + Drink Χτες
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!

5 εργαλεία για να μειώσεις τις συγκρούσεις με την οικογένειά σου

Σχέσεις Χτες
Κι όμως, μια διαφωνία μπορεί να καταλήξει σε θετικές αλλαγές με τους αγαπημένους σου!

Το ισλανδικό μυστικό για τις σχέσεις

Σχέσεις Χτες
Το σeξ προηγείται του καφέ...

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Σπίτι Χτες
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!