6 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν τις πιο κολασμένες μακαρονάδες
Αν λατρεύεις τα μακαρόνια όπως και εμείς, συνέχισε να διαβάζεις!
Δημοσίευση 14/12/2024 | 01:57
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα comfort και απλά φαγητά που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αυτά τα εστιατόρια όμως, έχουν απογειώσει τις κλασικές συνταγές μακαρονάδας δημιουργώντας μοναδικά πιάτα που δύσκολα θα ξεχάσεις!
Στα «Άκρα» στο Παγκράτι για κατσικομακαρονάδα
View this post on Instagram
Ένα πιάτο ποίημα: σιγομαγειρεμένο κατσικάκι με μακαρόνι που βράζει μέσα στο ζωμό του κρέατος και σερβίρεται με πασπαλισμένη χλωρή Κιμώλου!
Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι
Στο «Ovio» για pomodoro e basilico με spaghetti chitarra
View this post on Instagram
Για πεντανόστιμες μακαρονάδες με αυθεντική ιταλική συνταγή δε χρειάζεται να πας στη Νάπολη ή τη Ρώμη, αρκεί να έρθεις στο Ovio! Ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα που θα θέλεις να έρχεσαι ξανά και ξανά! Εμείς ξεχωρίσαμε την pomodoro e basilico με spaghetti chitarra, όμως όλα του τα πιάτα με ζυμαρικά είναι υπέροχα!
Απόλλωνος 4, Αθήνα
Στο «Aperio Cucina e Vino» για τέλεια καρμπονάρα
View this post on Instagram
Στον Χολαργό, το μοντέρνο Aperio σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια γνήσια ιταλική κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα, ενώ η καρμπονάρα του φτιάχνεται παραδοσιακά με πανσέτα Affumicata, παρμεζάνα και κρόκο αυγού και είναι ωραιότατη στην απλότητά της. Πολύ δυνατή και η wine list, με πληθώρα επιλογών από τον διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.
Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός
Στο «Bellagio» στην Αγία Παρασκευή για carbonara al tartufo
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μία πολύ αγαπημένη trattoria στην Αγία Παρασκευή που σερβίρει μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και τέλεια πίτσα από φυσικό προζύμι! Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την καρμπονάρα του που τη φτιάχνει σε δύο παραλλαγές: καρμπονάρα ρομάνα με σπαγγέτι και καρμπονάρα αλ ταρτούφο με ζυμαρικό πάκερι και λάδι τρούφας! Μας τρέχουν τα σάλια!
Αγίου Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
Στην «Tarantella» στο Περιστέρι για Rigatoni Bolognese με τυρένια μπεσαμέλ
View this post on Instagram
Ένα πολύ ξεχωριστό μαγαζί στην καρδιά του Περιστερίου, που σε ταξιδεύει σε τρατορίες της Ρώμης. Εδώ θα φας τα αγαπημένα σου ιταλικά πιάτα με κάποιες πιο μοντέρνες πινελιές, ενώ αν σου αρέσουν τα aperitivos, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τον κατάλογό του.
Αιμιλίου Βεάκη 9, Ρούσβελτ Φραγκλίνου 8, Περιστέρι
Στο «Βαρούλκο» για ροφομακαρονάδα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δε γίνεται να μη γνωρίζεις αυτό το καταπληκτικό εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Εδώ φτιάχνεται η μοναδική ροφομακαρονάδα που δημιούργησε ο σεφ και ιδιοκτήτης του, που όσοι την έχουν δοκιμάσει δεν μπορούν να ξεχάσουν με τίποτα την υπέροχη γεύση της.
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς