E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος μιας μπριζόλας σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα

Δημοσίευση 12/1/2025 | 19:49

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ένας Έλληνας επιστήμονας εξηγεί πως όλο αυτό το διάστημα μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας λάθος και προτείνει τον σωστό τρόπο ψησίματος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βεκίνη από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ελλάδας η προσθήκη αλατιού καταστρέφει μια καλή μπριζόλα και επισημαίνει ακόμη πως αντί να την ψήσουμε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να την βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γράφει η Express

Ο ειδικός λέει ότι η προσθήκη αλατιού αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, καθιστώντας το πιο σκληρό και λιγότερο γευστικό. Αντί να βάζετε μπαχαρικά πριν από το τηγάνισμα, συνιστά να ζεσταίνετε τη μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για έως και δύο λεπτά, πριν τη σοτάρετε γρήγορα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

Εξήγησε στο podcast Instant Genius του BBC: «Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε μια μπριζόλα πριν τηγανιστεί. Το αλάτι έχει αυτή την οσμωτική ικανότητα να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κρέας και ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα σκληρό και άγευστο αποτέλεσμα.

«Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο μαγειρέματος ο Γιώργος Βεκίνης λέει: «Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια».

Τόνισε ακόμη πως η η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 έως 60 βαθμούς Κελσίου και προτείνει να προσθέσουμε και λίγο λάδι για περισσότερη γεύση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban 18.04.2025
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Η Έβελυν Καζαντζόγλου τράβηξε τα βλέμματα με την εντυπωσιακή ολόσωμη φόρμα της σε total denim look

Style 18.04.2025
Το total denim look είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν και η Έβελυν Καζαντζόγλου το απογείωσε με τον πιο μοντέρνο και θηλυκό τρόπο!

Αγχωμένοι οι επτά στους δέκα Έλληνες εργαζόμενοι: Μάστιγα το εργασιακό στρες

Living Χτες
Νέα έρευνα της πολυεθνικής εταιρείας Edenred αποκαλύπτει ότι πάνω από ένας στους τρεις εργαζόμενους πνίγεται καθημερινά στο άγχος

Τα μυστικά για να μην σπάσουν τα αυγά στο βάψιμο

Food Χτες
Μικρά και πολύτιμα μυστικά

Προσοχή στο πασχαλινό τραπέζι: Πώς η υπερβολή σε φαγητό και ποτό μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Body+Mind Χτες
Με αυτές τις συνήθειες, και απόλαυση θα υπάρχει και η υγεία μας θα μείνει ανεπηρέαστη

Οι 5 top face creams για λιπαρά δέρματα που προτείνουν οι experts

Body+Mind Χτες
Δοκίμασέ τες και πες μας ποια είναι η αγαπημένη σου!

Τα διαχρονικά trends του Coachella που κάνουν πάλι εμφάνιση

Style Προχτές
Από τα flower crowns μέχρι τα ripped καλσόν, οι πιο εμβληματικές τάσεις του Coachella επιστρέφουν στη σκηνή της ερήμου με νέα πνοή

Οι τροφές‑ασπίδα που «παγώνουν» τη γήρανση των πνευμόνων

Food Προχτές
Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Φρούτα σε κόκκινο, μπλε και μοβ χρώμα κρατούν την αναπνοή σου νεανική για χρόνια!

Τα αλσατικά χωριά που μοιάζουν με κουκλόσπιτα

Ταξίδια Προχτές
Ρομαντισμός, λουλούδια, πολύχρωμα ξύλινα σπίτια και μπόλικος… γαλλικός αέρας!