E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος μιας μπριζόλας σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα

Δημοσίευση 12/1/2025 | 19:49

«Σταματήστε να ψήνετε τις μπριζόλες σας λάθος» ‑ Τι εξηγεί Έλληνας επιστήμονας

Ένας Έλληνας επιστήμονας εξηγεί πως όλο αυτό το διάστημα μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας λάθος και προτείνει τον σωστό τρόπο ψησίματος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βεκίνη από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ελλάδας η προσθήκη αλατιού καταστρέφει μια καλή μπριζόλα και επισημαίνει ακόμη πως αντί να την ψήσουμε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να την βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, γράφει η Express

Ο ειδικός λέει ότι η προσθήκη αλατιού αφαιρεί την υγρασία από το κρέας, καθιστώντας το πιο σκληρό και λιγότερο γευστικό. Αντί να βάζετε μπαχαρικά πριν από το τηγάνισμα, συνιστά να ζεσταίνετε τη μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για έως και δύο λεπτά, πριν τη σοτάρετε γρήγορα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

Εξήγησε στο podcast Instant Genius του BBC: «Το αλάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε μια μπριζόλα πριν τηγανιστεί. Το αλάτι έχει αυτή την οσμωτική ικανότητα να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το κρέας και ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα σκληρό και άγευστο αποτέλεσμα.

«Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο μαγειρέματος ο Γιώργος Βεκίνης λέει: «Βάλτε την μπριζόλα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα ή δύο λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, και μετά τηγανίστε την γρήγορα, για πολύ λίγο χρόνο, όσο το δυνατόν συντομότερο, μόνο και μόνο για να της δώσετε αυτή τη μικρή αντίδραση στην επιφάνεια».

Τόνισε ακόμη πως η η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 έως 60 βαθμούς Κελσίου και προτείνει να προσθέσουμε και λίγο λάδι για περισσότερη γεύση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind 14.03.2025
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική

Τροφές υπέρανω υποψίας που καταστρέφουν τα δόντια

Body+Mind 14.03.2025
Δεν φταίει μόνο η ζάχαρη...

7 ανοιξιάτικα αρώματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Body+Mind 14.03.2025
Διάλεξε το αγαπημένο σου που θα σε συντροφεύει αυτή τη σεζόν!

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 14.03.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Tαραμοσαλάτα και ουζάκι στο Τόκιο; Σε αυτό το εστιατόριο, ναι

Ταξίδια 14.03.2025
Eνα ελληνικό εστιατόριο κάνει τη δική του «επανάσταση»

Το μυστικό της Selena Gomez για λαμπερή επιδερμίδα κοστίζει μόνο 24 $

Body+Mind Χτες
Η οικονομική λύση για λαμπερή επιδερμίδα: Το σέρουμ των 24 δολαρίων που χρησιμοποιεί η Selena Gomez

Το μανικιούρ της Hailey Bieber φέρνει ξανά στη μόδα ένα παλιό trend

Style Χτες
Η Hailey Bieber αναβιώνει διάσημο μανικιούρ

Η Ελένη Μενεγάκη φόρεσε το ιδανικό σύνολο για κάθε μέρα και κάθε περίσταση – Απλό αλλά εντυπωσιακό!

Style Χτες
Απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα style icons της ελληνικής τηλεόρασης

Υπάρχει μια πόλη που γιορτάζει τα Χριστούγεννα όλο το χρόνο ‑ Είναι στολισμένη 365 μέρες

Ταξίδια Χτες
Η πόλη όπου τα Χριστούγεννα κρατούν 365 μέρες τον χρόνο και η γιορτή δεν σταματά ποτέ!

Αυτές οι συνήθειες δείχνουν ότι μπορεί να είσαι ψυχοπαθής

Body+Mind Χτες
Σημάδια και έρευνες που ανησυχούν τους ειδικούς

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την αφρικανική σκόνη

Body+Mind Χτες
Η αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα μπορεί να επιβαρύνει την υγεία πολλών

Το κόλπο της Δανέζικης διακόσμησης που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Living Προχτές
Όταν ο φωτισμός παίζει ρόλο στη διάθεση