E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Μινέρβα επενδύει στο μέλλον της βιωσιμότητας και υποστηρίζει την ελληνική γεωργία με νέα πρωτοβουλία

Η εταιρεία αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αφοσίωσής της στη βιωσιμότητα και τη στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων στη χώρα μας

Δημοσίευση 30/1/2025 | 10:35

Η Μινέρβα επενδύει στο μέλλον της βιωσιμότητας και υποστηρίζει την ελληνική γεωργία με νέα πρωτοβουλία
ΜΙΝΕΡΒΑ

Σε συνεργασία με δύο καταξιωμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα, η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει στους Έλληνες γεωργούς επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της παραγωγής τους.

Η Μινέρβα, τιμώντας τα 120 χρόνια από την ίδρυση της και επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας, ανακοινώνει μια σημαντική συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η εκπόνηση μιας έρευνας με στόχο την παροχή εργαλείων στους αγρότες για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Η έρευνα θα αναπτυχθεί γύρω από δύο βασικούς άξονες. Πρώτον, την καταγραφή των πιθανών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην παραγωγή ελαιόλαδου στην Ελλάδα, και δεύτερον, την πρόταση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών που θα βοηθήσουν τους Έλληνες παραγωγούς να προσαρμοστούν στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Με την υλοποίηση της έρευνας, η Μινέρβα στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της επιστημονικής γνώσης των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, παρέχοντας στους Έλληνες αγρότες εργαλεία και προτάσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους και την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Η εταιρεία αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αφοσίωσής της στη βιωσιμότητα και τη στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων στη χώρα μας. Η Μινέρβα επενδύει σταθερά στην ευημερία των θεμελίων της εφοδιαστικής αλυσίδας, με ενέργειες υποστήριξης των ελαιοπαραγωγών, στους οποίους παρέχει γεωργικά εφόδια, εκπαίδευση σε βέλτιστες πρακτικές και συνεχή καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ενισχύοντας την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Με αφορμή την ανακοίνωση της έρευνας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μινέρβα, κυρία Κατερίνα Βλάχου, δήλωσε σχετικά:
«Η Μινέρβα, με αφορμή την ολοκλήρωση 120 χρόνων ιστορίας, συμφώνησε με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, να υλοποιήσουν το 2025 μια έρευνα, η οποία αντανακλά θεμελιώδεις αξίες μας: την υποστήριξη της ελληνικής γεωργίας και της αειφόρου ανάπτυξης. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για τη βιώσιμη παραγωγή ελαιόλαδου στη χώρα μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την επιστημονική γνώση των δύο εξειδικευμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων».

Από την πλευρά της ομάδας επιστημόνων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που θα εκπονήσουν την έρευνα, ο Αν. Καθηγητής Αριστείδης Κουτρούλης, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης δήλωσε: «Η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή ελαιόλαδου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας. Μέσα από την ανάλυση κλιματικών δεικτών και τη χρήση προηγμένων μεθόδων ανάλυσης, η έρευνά μας, υποστηριζόμενη από τη Μινέρβα, αποσκοπεί στο να παρέχει στους Έλληνες παραγωγούς τα δεδομένα και τα εργαλεία που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική κρίση, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την παραγωγικότητα της ελαιοκαλλιέργειας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Επίκ. Καθηγητής Ιωάννης Δαλιακόπουλος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, πρόσθεσε: «Η εφαρμογή βιώσιμων γεωργικών πρακτικών προσαρμογής είναι το κλειδί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Η έρευνά μας επικεντρώνεται στη βελτίωση της διαχείρισης υδάτινων πόρων και των εδαφικών χαρακτηριστικών, αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τη Μινέρβα, να παρέχουμε πρακτικές λύσεις που όχι μόνο θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα της ελαιοπαραγωγής, αλλά και θα υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα τους Έλληνες αγρότες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μία μοναδική οινική εμπειρία στα ViBo Bistrot

Δράσεις 17.04.2025
110 επιλεγμένες ετικέτες, 40 επιλογές κρασιού σε ποτήρι και δυνατότητα αγοράς φιάλης σε τιμή κάβας

Ο Dimello αρωματικός καφές φίλτρου αναδείχθηκε “Προϊόν της Χρονιάς 2025”

Better life 17.04.2025
Μια ακόμα διάκριση που αναδεικνύει την αξία της ποιότητας και της συνέπειας στην καθημερινή απόλαυση

«Πάσχα στα ΑΒ. Πάμε!»: Η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει μοναδικές προσφορές και εκπλήξεις για το πασχαλινό τραπέζι

Better life 17.04.2025
Δύο 6€ & μία 6€ επιταγή έκπτωσης ΑΒ με την αγορά ολόκληρου ή μισού αρνιού ή κατσικιού, αντίστοιχα

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ κατακτά 4 Grand Gold Quality Awards στη Monde Selection 2025

Better life 17.04.2025
Με τέσσερις νέες διεθνείς διακρίσεις, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ επιβεβαιώνει πως η κορυφή δεν είναι απλώς ένας στόχος - είναι το φυσικό του περιβάλλον

Όσα θα δούμε στο φετινό Japan Festival

Better life 10.04.2025
Αναμένεται να βγει σύντομα και το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Mythos 0,0%: Η αυθεντική γεύση Mythos, χωρίς αλκοόλ!

Wellness 08.04.2025
Ο νέος Mythos 0,0% έφτασε και πλέον όσες και όσοι αναζητούν μία μπύρα χωρίς καθόλου αλκοόλ, αποκτούν μία δροσερή, φυσική και αναζωογονητική επιλογή

82 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών συναντήθηκαν στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2025

Δράσεις 08.04.2025
Διαδραστικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshop

Τα Misko Protein επανασυστήνουν την έννοια της απόλαυσης

Wellness 07.04.2025
Τι κάνει ένα locker στη μέση της πλατείας Συντάγματος;

Brown Beach Evia Island: O απόλυτος all inclusive προορισμός για το Πάσχα

Wellness 04.04.2025
Ζήστε ένα αυθεντικό Πάσχα στο Brown Beach Evia Island από τις 18 Απριλίου!

Η Ανοιξη έφτασε στα TGI Fridays με νέα πιάτα και Easter Delights!

Better life 04.04.2025
Απο 3 Απριλίου σε όλα τα καταστήματα ΤGI FRIDAYS™ σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηTGI FRIDAYS™!