5 νέες γαστρονομικές και όχι μόνο αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας
Μάθαμε τις νέες αφίξεις και σου τις παρουσιάζουμε!
Δημοσίευση 30/1/2025 | 14:23
Αυτά είναι τα νέα μαγαζιά που συζητιούνται πολύ τελευταία και επειδή έχουμε περιέργεια, ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτά!
Bacanal
View this post on Instagram
Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος με ανάλαφρη διάθεση, όπου ο κόσμος γίνεται μια παρέα απολαμβάνοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις, ωραίες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο και hand-picked επιλογές κρασιών και ποτών.
Οι γευστικές προτάσεις του Διονύση Κοκαλάρα προσανατολίζονται προς τη σύγχρονη ψαροφαγία και τις μεσογειακές επιλογές. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, ισορροπημένες γεύσεις, φίνες υφές και απολαυστική δημιουργικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της υπογραφής του νέου ανερχόμενου σεφ που έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο μενού το οποίο αν και προσανατολισμένο προς την ψαροφαγία προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ritual πιάτα που ολοκληρώνονται μπροστά στον πελάτη κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, όπως η σαλάτα Σπανακόπιτα με το χειροποίητο φύλλο και το Χεράκι Αρνί, ενώ ψηλά στη λίστα των must haves βρίσκεται το φρέσκο ψάρι που επεξεργάζεται με τη φιλοσοφία nose-to-tail, οδηγώντας σε απογειωτικά γευστικά αποτέλεσματα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ‘ωμά’, όπως το ταρτάρ τόνου, το ταρτάρ λευκού ψαριού και το καρπάτσιο λαβράκι, ενώ η σούπα κακαβιά και το γιουβέτσι φαγκρί αποτελούν not-to-miss επιλογές.
Καρνεάδου 25-29 (Εμπορικό Κέντρο Λαιμού) Κολωνάκι
Καπάνι Μάρκετ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένα ζεστό περιβάλλον ταβέρνας, αλλά με πιο μοντέρνες πινελιές. Το όνομά του προέρχεται από την παλαιότερη ανοιχτή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης. Εδώ θα βρεις παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα σε ξυλόφουρνο, σούβλα και γάστρα, που συνδυάζονται άψογα με τα ντόπια κρασιά από το κελάρι του. Παράλληλα lειτουργεί και delicatessen με προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς.
Χίου 29, Μεταξουργείο
Koumkan
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένα νέο grand hotel bar στο ξενοδοχείο Semiramis, που λέγεται ότι πήρε το όνομά του από το σημείο που στηνόταν καρέ για κουμκάν τη δεκαετία του 1960. Έχει εξαιρετικές επιλογές σε ποτά και ωραίες παραλλαγές σε κλασικά κοκτέιλ, ενώ το φαγητό του ξεχωρίζει επίσης για την προσιτή πολυτέλειά του.
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι
Hotel Eternité
View this post on Instagram
Ένα μέρος φτιαγμένο με μεράκι, με όνομα δανεισμένο από ένα θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού. Εδώ θα βρεις κρασιά από μικρούς εγχώριους οινοπαραγωγούς που όμως ξεχωρίζουν, αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ και απεριτίβο, συνοδευόμενα από μικρά πιάτα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Παξών 34, Κυψέλη
Atelier Papaioannou
View this post on Instagram
Το όνομα Παπαϊωάννου είναι συνδεδεμένο σίγουρα με το ψάρι, όμως εδώ θα δούμε μία διαφορετική ιδέα, που τιμά μεν την οικογενειακή παράδοση αλλά με αρκετά μοντέρνες πινελιές.
Βουκουρεστίου 3 (εντός στοάς Σπυρομήλιου), Σύνταγμα