E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε τρόφιμα που τρώμε όλοι και είναι επικίνδυνα

Για... εύκολη τροφική δηλητηρίαση

Δημοσίευση 27/8/2014 | 00:00

Πέντε τρόφιμα που τρώμε όλοι και είναι επικίνδυνα

Aν συμφωνούν όλοι σε ένα πράγμα, είναι ότι το να πάθεις τροφική δηλητηρίαση είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σου τύχουν. Παρακάτω παρουσιάζονται τα πέντε τρόφιμα που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν δηλητηρίαση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν τα καταναλώνει κανείς.

Οι τρεις σημαντικότερες αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση είναι η σαλμονέλα, που συνήθως συμβαίνει όταν το τρόφιμο δεν έχει καθαριστεί καλά, το E. coli, το οποίο δημιουργείται από το μη καλό μαγείρεμα του κρέατος, και η λιστέρια.

Τα πέντε τρόφιμα όμως που είναι πιο επικίνδυνο να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με τη Huffington Post, είναι τα εξής:

Λαχανάκια

Τα λαχανάκια είναι το δυσκολότερο λαχανικό ως προς το καλό τους καθάρισμα. Όταν μάλιστα αναπτύσσονται σε ζεστές και υγρές συνθήκες, αποτελούν το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Πεπόνι

Τα πεπόνια είναι μια κοινή πηγή τροφικής δηλητηρίασης, επειδή συνήθως δεν πλένονται καλά πριν καταναλωθούν. Έτσι, είναι πολύ πιθανό τα βακτήρια που βρίσκονται στο εξωτερικό του, καθώς κανείς το κόβει, να μεταφερθούν στον καρπό.

Γάλα κατευθείαν από το... ζώο

Καθώς το γάλα που πίνει κανείς την ώρα που παράγεται δεν έχει παστεριωθεί, όποιος το καταναλώνει διατρέχει τους ίδιους κινδύνους που θα διέτρεχε αν έτρωγε ωμό κρέας.

Τόνος

Όλα τα ψάρια, για να διατηρηθούν καλά και χωρίς να χαλάσουν, πρέπει αμέσως μόλις ψαρεύονται να μπαίνουν στο ψυγείο. Ο τόνος όμως είναι λίγο περισσότερο ευαίσθητος σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια, καθώς μολύνεται συχνά από σκομπροτοξίνη, μία τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σε όποιον καταναλώσει τα μολυσμένα τρόφιμα εξάψεις, πονοκεφάλους και κράμπες.

Μούρα

Πριν κάποιος φάει μούρα πρέπει πρώτα να τα πλύνει πάρα πολύ καλά. Ακόμη και αν πρόκειται για κατεψυγμένα μούρα, καθώς αποτελούν εστία ανάπτυξης πολλών βακτηριδίων. Σημειώνεται, ότι έχουν βρεθεί μολυσμένα με ηπατίτιδα Α κατεψυγμένα μούρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιδανικό ύψος τακουνιού για να μην πονάει η μέση σου

Style 23.04.2025
Το καλύτερο για τη σπονδυλική στήλη και τη μέση

6 απολαυστικά αρώματα που μυρίζουν σαν ολάνθιστος κήπος

Body+Mind 23.04.2025
Ψέκασέ τα και νιώσε ένα πέπλο ανοιξιάτικης δροσιάς να σε κατακλύζει!

Η παραλία που δεν ήξερες πως υπάρχει – Εκεί που κάνουν διακοπές οι πιο διάσημοι του πλανήτη

Ταξίδια 23.04.2025
Ένα γραφικό ψαροχώρι με ιστορία, πολυτέλεια και διακριτική γοητεία που λατρεύουν οι εκλεκτοί του κόσμου

5 εστιατόρια στην Αθήνα για «αποτοξίνωση» μετά τις κραιπάλες του Πάσχα

Eat + Drink 23.04.2025
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα - είναι self-care!

Αυτό το jacket φοράνε όλες οι fashionistas φέτος την άνοιξη

Style Χτες
Το jacket που επιστρέφει με ανοιξιάτικη διάθεση – και απογειώνει κάθε outfit

Η Βάσια Κωσταρά έκανε statement εμφάνιση με το πιο αέρινο φόρεμα με ντεκολτέ από τη νέα της συλλογή

Style Χτες
Η Βάσια Κωσταρά δεν σχεδιάζει απλώς μόδα – τη φοράει πρώτη και την απογειώνει!

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια

Σπίτι Προχτές
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind Προχτές
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind Προχτές
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς