E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/2/2025 | 00:18

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες
Φωτογραφία από Dzenina Lukac

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απλά πιάτα, αλλά για να γίνουν τέλειες χρειάζονται κάποιες μικρές «μυστικές» τεχνικές.

Εδώ είναι μερικά tips για να τις φτιάξεις σαν επαγγελματίας:

Επιλογή πατάτας: Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι οι καλύτερες για τηγάνισμα. Η ποικιλία «Νεύρο» ή «Αγγλική» είναι ιδανικές γιατί παραμένουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή μας. Βεβαιώσου ότι το μέγεθος είναι ομοιόμορφο, έτσι ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα.

Μουλιάζουμε τις πατάτες: Πριν τις τηγανίσουμε, είναι καλό να τις μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε νερό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

Στέγνωμα: Μετά το μουλιάσμα, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αν τις τηγανίσουμε με υγρασία, θα γίνουν μαλακές και δεν θα τραγανίσουν.

Διπλό τηγάνισμα

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες είναι το διπλό τηγάνισμα:

  • Πρώτο τηγάνισμα: Τηγανίζουμε τις πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δεύτερο τηγάνισμα: Ανυψώνουμε τη θερμοκρασία (180°C) και τις τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  • Αλάτισμα: Αλάτι βάζουμε πάντα αμέσως μετά το τηγάνισμα, όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε το αλάτι να κολλήσει καλύτερα.

Λάδι

Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνίσματος, όπως ηλιέλαιο ή φοινικέλαιο, για να αποφύγεις να μυρίσει το λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρώματα και μπαχαρικά

Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα, μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι τηγανητές πατάτες σου θα γίνουν ακριβώς όπως αυτές που απολαμβάνεις στα καλύτερα εστιατόρια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πιο βαρετές πόλεις για να ταξιδέψεις

Ταξίδια 21.02.2025
Ανακαλύπτοντας τις πιο αδιάφορες γωνιές του κόσμου

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind 21.02.2025
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς

Τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο μετά τα 30

Body+Mind 21.02.2025
Η checklist της υγείας σου μετά τα 30

Απόκριες, ιδανικές για roleplaying: Πώς να το κάνεις σωστά

Σχέσεις Χτες
Κάντο σωστά - θέλει... τέχνη, ατμόσφαιρα και σωστή παρέα.

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Food Χτες
Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Πού να δεις το Βόρειο Σέλας στην Ευρώπη το 2025

Ταξίδια Χτες
Οδηγός για την παρατήρηση του Aurora Boreallis

Τα 4 καλύτερα serums με ρετινόλη για να δεις όντως διαφορά στο πρόσωπό σου

Body+Mind Χτες
Μήπως ήρθε η ώρα να εντάξεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου;

TripAdvisor: H καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2025 είναι ελληνική

Ταξίδια Χτες
Η ελληνική παραλία που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για τη ροζ άμμο και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά

Ξέμεινες από ψωμί; Πιτούλες χωρίς μαγιά σε 5 λεπτά

Food Χτες
Καλύτερες και απο αυτές στα μαγαζιά