E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/2/2025 | 00:18

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες
Φωτογραφία από Dzenina Lukac

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απλά πιάτα, αλλά για να γίνουν τέλειες χρειάζονται κάποιες μικρές «μυστικές» τεχνικές.

Εδώ είναι μερικά tips για να τις φτιάξεις σαν επαγγελματίας:

Επιλογή πατάτας: Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι οι καλύτερες για τηγάνισμα. Η ποικιλία «Νεύρο» ή «Αγγλική» είναι ιδανικές γιατί παραμένουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή μας. Βεβαιώσου ότι το μέγεθος είναι ομοιόμορφο, έτσι ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα.

Μουλιάζουμε τις πατάτες: Πριν τις τηγανίσουμε, είναι καλό να τις μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε νερό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

Στέγνωμα: Μετά το μουλιάσμα, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αν τις τηγανίσουμε με υγρασία, θα γίνουν μαλακές και δεν θα τραγανίσουν.

Διπλό τηγάνισμα

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες είναι το διπλό τηγάνισμα:

  • Πρώτο τηγάνισμα: Τηγανίζουμε τις πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δεύτερο τηγάνισμα: Ανυψώνουμε τη θερμοκρασία (180°C) και τις τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  • Αλάτισμα: Αλάτι βάζουμε πάντα αμέσως μετά το τηγάνισμα, όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε το αλάτι να κολλήσει καλύτερα.

Λάδι

Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνίσματος, όπως ηλιέλαιο ή φοινικέλαιο, για να αποφύγεις να μυρίσει το λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρώματα και μπαχαρικά

Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα, μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι τηγανητές πατάτες σου θα γίνουν ακριβώς όπως αυτές που απολαμβάνεις στα καλύτερα εστιατόρια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιδανικό ύψος τακουνιού για να μην πονάει η μέση σου

Style 23.04.2025
Το καλύτερο για τη σπονδυλική στήλη και τη μέση

6 απολαυστικά αρώματα που μυρίζουν σαν ολάνθιστος κήπος

Body+Mind 23.04.2025
Ψέκασέ τα και νιώσε ένα πέπλο ανοιξιάτικης δροσιάς να σε κατακλύζει!

Η παραλία που δεν ήξερες πως υπάρχει – Εκεί που κάνουν διακοπές οι πιο διάσημοι του πλανήτη

Ταξίδια 23.04.2025
Ένα γραφικό ψαροχώρι με ιστορία, πολυτέλεια και διακριτική γοητεία που λατρεύουν οι εκλεκτοί του κόσμου

5 εστιατόρια στην Αθήνα για «αποτοξίνωση» μετά τις κραιπάλες του Πάσχα

Eat + Drink 23.04.2025
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα - είναι self-care!

Αυτό το jacket φοράνε όλες οι fashionistas φέτος την άνοιξη

Style Χτες
Το jacket που επιστρέφει με ανοιξιάτικη διάθεση – και απογειώνει κάθε outfit

Η Βάσια Κωσταρά έκανε statement εμφάνιση με το πιο αέρινο φόρεμα με ντεκολτέ από τη νέα της συλλογή

Style Χτες
Η Βάσια Κωσταρά δεν σχεδιάζει απλώς μόδα – τη φοράει πρώτη και την απογειώνει!

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια

Σπίτι Προχτές
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind Προχτές
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind Προχτές
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς