E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/2/2025 | 00:18

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες
Φωτογραφία από Dzenina Lukac

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απλά πιάτα, αλλά για να γίνουν τέλειες χρειάζονται κάποιες μικρές «μυστικές» τεχνικές.

Εδώ είναι μερικά tips για να τις φτιάξεις σαν επαγγελματίας:

Επιλογή πατάτας: Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι οι καλύτερες για τηγάνισμα. Η ποικιλία «Νεύρο» ή «Αγγλική» είναι ιδανικές γιατί παραμένουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή μας. Βεβαιώσου ότι το μέγεθος είναι ομοιόμορφο, έτσι ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα.

Μουλιάζουμε τις πατάτες: Πριν τις τηγανίσουμε, είναι καλό να τις μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε νερό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

Στέγνωμα: Μετά το μουλιάσμα, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αν τις τηγανίσουμε με υγρασία, θα γίνουν μαλακές και δεν θα τραγανίσουν.

Διπλό τηγάνισμα

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες είναι το διπλό τηγάνισμα:

  • Πρώτο τηγάνισμα: Τηγανίζουμε τις πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δεύτερο τηγάνισμα: Ανυψώνουμε τη θερμοκρασία (180°C) και τις τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  • Αλάτισμα: Αλάτι βάζουμε πάντα αμέσως μετά το τηγάνισμα, όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε το αλάτι να κολλήσει καλύτερα.

Λάδι

Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνίσματος, όπως ηλιέλαιο ή φοινικέλαιο, για να αποφύγεις να μυρίσει το λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρώματα και μπαχαρικά

Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα, μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι τηγανητές πατάτες σου θα γίνουν ακριβώς όπως αυτές που απολαμβάνεις στα καλύτερα εστιατόρια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Βάσω Λασκαράκη φόρεσε τον πιο hot συνδυασμό για την άνοιξη

Style 01.04.2025
Η ηθοποιός έκανε την εμφάνισή της με ένα σύνολο που αποπνέει φρεσκάδα και θηλυκότητα

Η ελεύθερη πόλη της Ευρώπης που αρνείται να ... συμβιβαστεί ‑ Δεν έχει καθόλου αμάξια και πολυεθνικές

Ταξίδια 01.04.2025
Μια κοινότητα ελευθερίας στην καρδιά της Κοπεγχάγης που πάει κόντρα στο ρεύμα

Olsen Dip: Τα μαλλιά των 00s που επιστρέφουν και θα λατρέψει κάθε boho girl

Style 01.04.2025
Η μεγάλη επιστροφή ενός χτενίσματος από τα αρχεία της μόδας που ενώνει την ελευθερία του boho στιλ με μια ατίθαση κομψότητα

Τα «ύπουλα» συμπτώματα που δείχνουν ότι έχεις φραγμένες αρτηρίες

Body+Mind Χτες
Όταν η καρδιά σου προσπαθεί να σου μιλήσει – καιρός να την ακούσεις!

Gaslighting στη δουλειά: Κι όμως συμβαίνει συχνά

Σχέσεις Χτες
Πώς να το αντιμετωπίσεις

Τι κάνουν οι άνδρες λιγότερο από τις γυναίκες και η επιστήμη συμφωνεί;

Body+Mind Χτες
Τι αποκαλύπτει πανεπιστημιακή έρευνα

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χρόνιο στρες

Body+Mind Χτες
Ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις!

Νηστίσιμη πάστα, Dubai Chocolate στο ποτήρι

Food Χτες
Ελαφριά και πεντανόστιμη

5 στρατηγικά σημεία για να τοποθετήσεις τα φυτά σου στο σπίτι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Σπίτι Προχτές
Θα έλξεις θετική ενέργεια και ευημερία άμεσα!

Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις

Family Προχτές
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Eat + Drink Προχτές
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!