Τα 11 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο
Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύατε
Δημοσίευση 9/9/2014 | 00:00

Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν... πανάκεια, ένα κρύο ντουλάπι της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο αυτό δεν είναι και το σωστότερο. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν όλοι, πως η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που το ψυγείο όχι μόνο δεν τα... συντηρεί, αλλά τα καταστρέφει.
Τα 11 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:
Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη, θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους. Επίσης, μένοντας σε θερμοκρασία δωματίου γίνονται γλυκύτερες.
Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.
Πατάτες
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τες πιο γλυκές.
Κρεμμύδια
Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.
Σκόρδο
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει βλασταράκια, ενώ θα γεμίσει ανεπιθύμητες μυρωδιές το ψυγείο.
Αβοκάντο
Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ένα κομμένο αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.
Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.
Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξίδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους.
Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί, δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό, που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.
Φρούτα
Όλα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφουν τη γεύση και τα αρώματά τους.