Γιορτάζουμε την ελευθερία στο Abra Ovata
Παραδοσιακή 25η Μαρτίου στη Λίμνη Βουλιαγμένης
Δημοσίευση 17/3/2025 | 16:15

Την Άνοιξη το abraOvata είναι στα καλύτερα του. H ιστορική επέτειος είναι άλλη μια αφορμή να βρεθούμε στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης για μια γαστρονομική all day εμπειρία.
Ο executive chef John Σκοτίδας επιμελείται ένα μενού που εξυμνεί την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις με σεβασμό στα αγνά υλικά της ελληνικής γης.
Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με προζυμένιο ψωμί, μεταξένιο ταραμά και δροσερή παντζαροσαλάτα. Το χούμους και τα ζουμερά ντολμαδάκια με το αρωματικό αυγολέμονο ξυπνάνε μνήμες, ενώ τα τσιγαριαστά χόρτα και οι τραγανές πατάτες με γραβιέρα και τρούφα δίνουν μια γήινη νότα στο γεύμα μας.
Η γιορτή συνεχίζεται με τη βελούδινη φάβα, συντροφιά με τα θαλασσινά – χταπόδι, αχνιστά μύδια και τραγανά καλαμαράκια. Το αποκορύφωμα είναι ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά, το εμβληματικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την αρωματική πορτοκαλόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό καφέ, ένα γλυκό φινάλε που βάζει μια σύγχρονη πινελιά στην παράδοση.
Υπό τους ήχους της λίμνης, κάθε μπουκιά γίνεται ένας μικρός εορτασμός της ελληνικής καρδιάς – ένας συνδυασμός γεύσης και ιστορίας.
Κάντε την κράτηση σας εδώ.