Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2025 | 00:16

LIVE KITCHEN
Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.
Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!
Για το Μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
Για τη Σκορδαλιά
700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
- Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
7 μέρη για να φας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου εντός και εκτός Αθηνών
Eat + Drink
25.03.2025
Απόλαυσε καλό φαγητό με την παρέα σου σε αυτά τα μέρη!
Καρδιακή ανακοπή: Συμπτώματα 24 ώρες πριν που προειδοποιούν
Body+Mind
25.03.2025
Νέα μελέτη ρίχνει φως στα προβλήματα της καρδιάς
Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου
Body+Mind
25.03.2025
Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!
Πώς να σώσεις ένα χαλασμένο μανικιούρ όταν δεν μπορείς να πας στην τεχνίτριά σου
Style
25.03.2025
Μικρά κόλπα για την περίοδο των γιορτών που μπορεί να έχεις μικροθεματάκια
Πώς να φροντίσεις τις γλάστρες σου την άνοιξη
Σπίτι
25.03.2025
Για να ανανεώσεις και να αναδείξεις το μπαλκόνι σου!
Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips
Focus On
25.03.2025
Τον βρήκαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Πώς το στομάχι σε προειδοποιεί για πρόβλημα στη χολή
Body+Mind
Χτες
Συμπτώματα και αιτίες που συνδέονται με τη χολοκυστίτιδα και τα προβλήματα στη χοληδόχο κύστη
Πως θα καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μητέρα
Family
Χτες
Αναγνωρίζοντας τις επιθυμίες και τους φόβους σου για να πάρεις τη σωστή απόφαση για την ζωή σου
Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
Food
Χτες
Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά
Αλλαγή ώρας: Πώς μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας την άνοιξη
Body+Mind
Χτες
Έχεις ακούσει για την εποχική κατάθλιψη, όταν αλλάζει η ώρα το φθινόπωρο, όμως τι συμβαίνει όταν αλλάζει η ώρα την άνοιξη;
5 korean beauty αντηλιακά που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου
Body+Mind
Χτες
Έχουν υπέροχη υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα
Τα κορυφαία trends στα παπούτσια που θα βλέπεις παντού το 2025
Style
Προχτές
Το 2025 φέρνει νέα trends που θα ανανεώσουν τη συλλογή των παπουτσιών μας με μοναδικά σχέδια και μοντέρνες εκδοχές κλασικών στιλ