Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!
Δημοσίευση 16/4/2025 | 01:11

Το τσουρέκι είναι πολλά περισσότερα από ένα πασχαλινό έδεσμα. Είναι αρωματική απόλαυση, παράδοση σε κάθε μπουκιά, και στην Αθήνα έχει αναδειχθεί σε γλυκό-φετίχ με φανατικούς οπαδούς όλο τον χρόνο.
Αν αναζητάς το καλύτερο τσουρέκι της πόλης – είτε κλασικό με μαχλέπι και μαστίχα, είτε πιο "πειραγμένο" με γέμιση ή επικάλυψη – αυτοί είναι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία που δεν πρέπει να χάσεις.
Τερκενλής
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένα όνομα-σύμβολο για το τσουρέκι με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Η εκδοχή με λευκή σοκολάτα και κάστανο έχει αποκτήσει μυθική υπόσταση, ενώ και το κλασικό σκέτο παραμένει σημείο αναφοράς. Εξαιρετική υφή, βουτυράτη γεύση και πάντα φρέσκο.
Παπανικολή 100, Χαλάνδρι
Τα Γιούλια
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στα Γιούλια της Νέας Ιωνίας, το τσουρέκι είναι κλασικό και αυθεντικό. Ζυμωμένο στο χέρι, με αληθινό βούτυρο και φίνα αρώματα μαστίχας και μαχλεπιού. Φουρνισμένο καθημερινά, αφράτο και μοσχομυριστό, σαν να βγήκε μόλις από το σπίτι της γιαγιάς. Η πλεξούδα του χρυσίζει εξωτερικά και λιώνει στο στόμα! Ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!
Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία
72h artisanal bakery
View this post on Instagram
Από τη στιγμή που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας, το 72H Artisanal Bakery έγινε γρήγορα το talk of the town. Στον μοντέρνο αυτό φούρνο με την urban αισθητική, θα βρεις ψωμιά που μοσχοβολάνε, βουτυρένια κρουασάν, cardamom buns και γλυκά που δε σταματάς να σκέφτεσαι. Αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, την παράσταση κλέβουν τα τσουρέκια. Πιστοί στην παράδοση αλλά πάντα με δημιουργική ματιά, οι pastry chefs του 72H φτιάχνουν κάθε χρόνο νέες εκδοχές, με μείγματα ζεστών μπαχαρικών, αρώματα μαστίχας και ισορροπημένη γλυκύτητα που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά.
Μητροπόλεως 27, Σύνταγμα
Jesus Crust
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο microbakery του Ψυχικού, το τσουρέκι φτιάχνεται με μεράκι, σεβασμό στην παράδοση και υλικά που ξεχωρίζουν. Αφράτο και μυρωδάτο, με διακριτικό άρωμα μαστίχας και μαχλεπιού, πλεγμένο στο χέρι και αλειμμένο με πλούσιο αγελαδινό βούτυρο. Η φλούδα πορτοκαλιού και ο φυσικός χυμός του χαρίζουν μια ελαφριά, δροσερή νότα που ξυπνά αναμνήσεις. Δεν είναι απλώς τσουρέκι — είναι τελετουργία.
Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό
Nancy’s Sweet Home
View this post on Instagram
Μπορεί να τη γνωρίζεις για τα λαχταριστά της γλυκά, αλλά το τσουρέκι στο πασίγνωστο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ είναι απλά θεϊκό. Σκασμένο, αρωματικό, με γεμίσεις όπως πραλίνα φουντουκιού ή επικάλυψη σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης. Ένα σύγχρονο twist στην παραδοσιακή συνταγή.
Πλ. Ηρώων 1, Ψυρρή