Τα μυστικά για να μην σπάσουν τα αυγά στο βάψιμο
Μικρά και πολύτιμα μυστικά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/4/2025 | 09:53

Το μυστικό για αυγά που δεν σπάνε ποτέ στο βράσιμο - Υπάρχουν δύο βασικά hacks επιτυχίας!
Πριν ξεκινήσουμε το βράσιμο, φροντίζουμε τα αυγά να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βγάζουμε από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να αποφύγουμε τη θερμική καταπόνηση που θα μπορούσε να τα σπάσει. Τα σκουπίζουμε ένα προς ένα με ένα νωπό πανάκι, για να απομακρύνουμε τυχόν βρωμιές ή πούπουλα από το τσόφλι.
Έπειτα, τα τοποθετούμε προσεκτικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μονή στρώση, πάνω σε πετσέτα κουζίνας και με αρκετό νερό, ώστε να μην μετακινούνται κατά το βράσιμο. Βάζουμε τη φωτιά χαμηλά για να βράσουν σταδιακά και χωρίς να ραγίσουν. Αφού βράσουν, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν και πάλι σε θερμοκρασία δωματίου. Μόνο όσα παραμένουν ανέπαφα, τα μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα για τη διαδικασία της βαφής.