Οι πιο ακριβές μπριζόλες του κόσμου
Αυστηρά για καλοφαγάδες
Δημοσίευση 24/4/2015 | 00:00
Όταν η μπριζόλα είναι άριστης ποιότητας και μαγειρεμένη από τους καλύτερους σεφ, τότε μπορεί να κοστίσει μια περιουσία, που όμως αξίζει. Προετοιμαστείτε να κρατήσετε τα σάλια σας, γιατί η λίστα της νοστιμιάς ξεκινά! Στην Ιαπωνία υπάρχει μια μπριζόλα από μοσχάρι ονόματι Wagyu («Wa» σημαίνει Ιαπωνικό και «gyu» σημαίνει βόδι) και θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος».
10. Wagyu Tomahawk – 85 ευρώ: Δεν προορίζεται για τους λιτοδίαιτους, καθώς έχει βάρος 850 γραμμάρια, ενώ τα ζώα από τα οποία προέρχεται το κρέας τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι, κριθάρι και πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Η μπριζόλα με το μακρύ κόκαλο σερβίρεται στο Rhode Island, στις ΗΠΑ, και παρά την υψηλή του τιμή, μετρά μόνο επιτυχίες.
9. Wagyu No Sumibiyaki – 109 ευρώ: Προσφέρεται στο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «Zuma» στο Λονδίνο και αποτελεί το καμάρι της κουζίνας του. Συνοδεύεται από σος εσπεριδοειδών.
8. Ιαπωνικό Wagyu Ribeye – 113 ευρώ: Έχει βάρος 250 γραμμάρια και σερβίρεται στο ιαπωνικό εστιατόριο «Cut» στο Beverly Hills, το οποίο έχει τη φήμη μιας από τις καλύτερες ψησταριές στην Αμερική. Φήμες θέλουν το εκλεκτό κρεατάκι να κόβεται ακόμα και με το πιρούνι.
7. Μπριζόλα Wagyu Kobe – 115 ευρώ: Στο εστιατόριο «Nobu» στο Dallas βρίσκουμε αυτό το μπριζολάκι, με βάρος 170 γραμμαρίων, το οποίο μάλιστα μπορούμε να ψήσουμε μόνοι μας πάνω στις ψησταριές που διαθέτει το κάθε τραπέζι και να το συνοδεύσουμε με διάφορες σος από όλον τον κόσμο.
6. Wagyu Sirloin – 132 ευρώ: Το πεντανόστιμο κόντρα φιλέτο sirloin σερβίρεται στο πολυτελές εστιατόριο «Al Muntaha», που βρίσκεται στην κορυφή του ουρανοξύστη Burj Al Arab στο Ντουμπάι και έχει βάρος 300 γραμμάρια.
5. Επιλεγμένο φιλέτο Special Kobe – 193 ευρώ: Το «Kobe Renga-Tei Steak» στην Ιαπωνία προσφέρει αυτό το εξαίρετο φιλετάκι των 160 γραμμαρίων, που σερβίρεται σε παραδοσιακό ιαπωνικό σκεύος, μαζί με σαλάτα, σολωμό και γλυκό.
4. Ψημένο στα κάρβουνα φιλέτο Kobe – 202 ευρώ: Στο εστιατόριο «Aragawa» του Τόκιο μπορεί κανείς να γευτεί αυτήν τη γευστική εμπειρία των 220 γραμμαρίων.
3. Ωμό Wagyu Tenderloin – 230 ευρώ: 400 γραμμάρια, αιματοβαμμένο και με βαθμολογία κοινού 9+, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το εκλεκτό φιλέτο κρέατος στο εστιατόριο «Prime» στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς προέρχεται από αυστραλιανές αγελάδες που τρέφονται με τα καλύτερα υλικά.
2. Μπριζόλα A5 Kobe – 275 ευρώ: Ανήκει στην καλύτερη κατηγορία κρέατος (Α5) και είναι το ακριβότερο κρέας στον κόσμο. Σερβίρεται στο εστιατόριο «Old Homestead Steakhouse» στη Νέα Υόρκη και τα ζώα από τα οποία προέρχεται είναι μεγαλωμένα με παραδοσιακές τεχνικές του 19ου αιώνα. Καταναλώνονται 25 τέτοιες μπριζόλες κάθε βράδυ, παρά το υψηλό τους κόστος.
1. 103 Wagyu Rib-eye - 2.200 ευρώ: Αν θέλετε να τη γευτείτε, πρέπει να πάτε στο εστιατόριο «New York's Craftsteak» και να κάνετε ειδική παραγγελία μήνες πριν. Αυτή η μοσχαρίσια μπριζόλα έχει βάρος πάνω από 1.100 γραμμάρια και ο περίφημος σεφ Chris Albrecht βάζει όλη του την τέχνη, για να τη σερβίρει έτσι όπως της αρμόζει.