Κι όμως, αυτό το ντόνατ είναι πολύ υγιεινό: Δείτε γιατί και μάθετε τη συνταγή!
Έχει γλάσο σοκολάτας και είναι πεντανόστιμο!
Δημοσίευση 14/12/2014 | 00:00
Αν είστε από αυτούς που πάντοτε θέλατε να φτιάξετε ντόνατς, δοκιμάστε τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική με μια πολύ υγιεινή συνταγή: όχι τηγανητός λουκουμάς, όχι ζυμάρι, αλλά μείγμα μπανάνας και φουρνιστός, για λιγότερες θερμίδες.
Για τα 6 ντόνατς θα χρειαστείτε:
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1/4 του κουταλιού αλάτι
3/4 του κουταλιού κανέλα
1/4 της κούπας και δύο κουταλιές ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα λιωμένη ώριμη μπανάνα (περίπου μια μπανάνα)
1/4 της κούπας γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε:
1/4 της κούπας μερέντα σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε επιπλέον κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι τη φορά.
Οδηγίες παρασκευής:
Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια βουτυρώστε λίγο ένα αντικολλητικό ταψάκι για ντόνατς. Χτυπήστε όλα τα στερεά υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αυγό, την μπανάνα, το γάλα και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέστε το υγρό στο στερεό μείγμα και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε κάθε θήκη στο ταψάκι κατά τα 3/4 και ψήστε για 11-12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει (μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή). Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βγάζετε από τη φόρμα. Μόλις κρυώσουν (περίπου 20 λεπτά), βουτήξτε τα στο γλάσο και, αν το επιθυμείτε, προσθέστε χρωματιστή τρούφα.