Το πιο ακριβό τρόφιμο στον πλανήτη: Κουταλιά και... 36.000 ευρώ
Έχει φύλλα χρυσού 22 καρατιών
Δημοσίευση 9/3/2015 | 00:00

Το διακοσμημένο με χρυσό 22 καρατίων, πανάκριβο χαβιάρι από ψάρι αλμπίνο κοστίζει 270.000 ευρώ το κιλό και προορισμό έχει τα στομάχια γαλαζοαίματων και πάμπλουτων ανά τον κόσμο.
Με πάνω από 36.000 ευρώ η κουταλιά, θεωρείται, σύμφωνα με τους εφευρέτες του, το πιο ακριβό τρόφιμο στον κόσμο, αφού προέρχεται από λευκό αυγοτάραχο ενός εξαιρετικά σπάνιου οξύρρυγχου.
Το χαβιάρι είναι σε μορφή σκόνης και ονομάζεται «Strottarga Bianco». Αποτελεί έμπνευση του 51χρονου ιχθυοκαλλιεργητή Walter Gruell και του 25χρονου γιου του, Patrick.
«Η υπερβολική τιμή του λευκού χρυσού δεν οφείλεται μόνο στη σπανιότητά του ή στην εξαιρετική του γεύση, αλλά και στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία». Το δίδυμο πατέρας-γιος από την Αυστρία αποφάσισαν να προσθέσουν και φύλλα βρώσιμου χρυσού, καθώς λέγεται ότι κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα.