Με μέτρο οι λιχουδιές: Συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι
Tι να προσέξετε
Δημοσίευση 12/4/2015 | 00:00
Όλοι θέλουμε να φάμε το τσουρέκι μας, τα αυγουλάκια μας και το αρνί μας όμως προσοχή- γιατί σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.
Τις εορταστικές ημέρες καταγράφεται κατά 20-30% αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία, λόγω καρδιαγγειακών, αλλά και γαστρεντερολογικών συμπτωμάτων. Τα φαγητά του Πάσχα είναι γεμάτα πουρίνες, χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, τοξίνες, νάτριο τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε φουσκώματα, κοιλιακά άλγη, διάρροια, δυσπεψία), αλλά και πιο σοβαρά όπως καρδιολογικά.
Το στομάχι πρέπει να παραμένει ελαφρύ για να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο εκδήλωσης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Για αυτό το λόγο αποφύγετε τα τσιμπολογήματα και μην πέσετε με τα μούτρα ειδικά αν τόσο καιρό νυστεύατε...
Αφήστε το αρνάκι να κρυώσει γιατί έτσι θα φάτε λιγότερο, πιείτε νερό και πολλά λαχανικά.
Το βράδυ της Ανάστασης περιοριστείτε μόνο στην μαγειρίτσα που προετοιμάζει τον οργανισμό για την ήπια προσαρμογή στο πλούσιο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, ενώ το πρωί της Κυριακής φάτε ελαφρά.