Οι NY Times ρωτούν τη σεφ Μαρία Λόη για την Ελλάδα
Οι Αμερικανοί μαθαίνουν την τσικουδιά και τους χοχλιούς
Δημοσίευση 19/4/2015 | 00:00
Η Μαρία Λόη είναι μια Ελληνίδα σεφ που κατάφερε να διαπρέψει στη Νέα Υόρκη, πολύ πριν γίνει γνωστή στη χώρα μας, ενώ το εστιατόριό της στο Μανχάταν είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Αμερική, έχοντας δείξει στους ξένους πως η ελληνική κουζίνα είναι πολλά παραπάνω από τον γύρο και το σουβλάκι. Οι New York Times προσέγγισαν την ταλαντούχα σεφ και ζήτησαν να μάθουν με ακριβείς λεπτομέρειες πώς ακριβώς είναι οι αυθεντικές ελληνικές διακοπές. Έτσι αποκαλύφθηκαν περαιτέρω τοποθεσίες, εκτός από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα, που είναι οι πιο γνωστοί τουριστικοί προορισμοί.
Αναφέρθηκαν περιοχές με λιγότερο κόσμο και με περισσότερη ομορφιά, που δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Η δημοσιογράφος Shivani Vora, που ετοίμασε το σχετικό άρθρο, επισήμανε την πρώτη επιλογή των τουριστών για την Ελλάδα, η οποία δεν είναι άλλη από τη Μύκονο, όμως η Μαρία Λόη τής έδωσε εναλλακτικές επιλογές για εξερεύνηση. Πρώτος προορισμός στη λίστα της είναι η Μήλος, με τις πανέμορφες παραλίες της, ενώ συνεχίζει με τη Νάξο, που έχει πλούσια πολιτισμική παράδοση και οι επισκέπτες μπορούν να δουν κομμάτια των αρχαίων χρόνων.
Επιπλέον, η σεφ δεν ξεχνά να αναφέρει και την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα την περιοχή Θαλόρη, στο χωριό Καπετανιανά, στο Ηράκλειο, όπου πολλά από τα παραδοσιακά κτίρια έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν ένα αξιοθαύμαστο δείγμα της μινωικής περιόδου. Μάλιστα, προσθέτει πως ο συγκεκριμένος τόπος, σε σχέση με άλλους κρητικούς προορισμούς, είναι ακόμη ανεξερεύνητος, ενώ συμβουλεύει όσους Αμερικανούς που αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αυτό, όταν φτάσουν στη Θαλόρη, να ψάξουν για τον Μάρκο, έναν όμορφο Έλληνα γύρω στα 30, ο οποίος μεγάλωσε στην περιοχή και είναι ο μόνος που μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα τραπέζι στο ομώνυμο με το χωριό εστιατόριο, που είναι και το καλύτερο.
Εκεί θα μπορέσουν να γευτούν ένα ποτήρι τσικουδιά, μαζί με τους παραδοσιακούς χοχλιούς. Σχετικά με το ποια είναι η ιδανική εβδομάδα για έναν τουρίστα στη χώρα μας, η Μαρία Λόη λέει πως μια διήμερη παραμονή στην Αθήνα για τα αξιοθέατα είναι αρκετή, μαζί με μια μονοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού – Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες. Επιπλέον, προτείνει στον κόσμο να επισκεφθεί και το Μικρολίμανο, που έχει τα καλύτερα ψάρια, αλλά τονίζει πως στην περίπτωση που κάποιος πάει στην Αίγινα, δεν πρέπει να παραλείψει να πάρει λίγα από τα γνωστά φιστίκια της.
Όσο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το καθένα έχει τις δικές του ομορφιές –ο Πόρος με τα αρχαία ερείπι΄σ του, η Ύδρα με τα γαϊδουράκια της και οι Σπέτσες με τις μοναδικές τους παραλίες– ενώ η επιτυχημένη μαγείρισσα, δεν ξεχνά να αναφέρει και το Μουσείο της Μπουμπουλίνας.