E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα με ανορεξία συγκέντρωσε 200.000 δολάρια για τη θεραπεία της κατΆ οίκον

Έκανε διαδικτυακή καμπάνια

Δημοσίευση 8/6/2015 | 00:00

Γυναίκα με ανορεξία συγκέντρωσε 200.000 δολάρια για τη θεραπεία της κατΆ οίκον

Η 37χρονη ηθοποιός Rachael Farrokh, που πάσχει από σοβαρής μορφής ανορεξία, κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 200.000 δολάρια μέσα από διαδικτυακή καμπάνια, ώστε να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας της.

Η νεαρή γυναίκα χρειαζόταν χρήματα για να πάει στο Κέντρο για Τροφικές Διαταραχές στο Ντένβερ, όμως ο σύζυγός της, Rod Edmondson, είπε πως ο γιατρός της τους συνέστησε να κάνουν τη θεραπεία στο σπίτι, μιας και η ίδια βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση, ζυγίζοντας μόλις 18 περίπου κιλά!

Μιας, λοιπόν, και ο Edmondson θεωρεί πως το ταξίδι μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη σύζυγό του, υποστηρίζει πως είναι καλύτερα να μην το κάνουν, σε αντίθεση με τη γιατρό Jennifer Gaudiani του Κέντρου στο Ντένβερ, η οποία λέει πως περίπου το 20% των ασθενών καταφτάνουν με εναέριο ασθενοφόρο, που είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία τους.

Το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Ντένβερ ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια, από τον γιατρό Philip Mehler, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους ειδικούς στο θέμα των διατροφικών διαταραχών, ενώ αποτελεί και ένα διεθνές κέντρο υγείας για τους ενήλικες που πάσχουν από σοβαρά διατροφικά ζητήματα.

Όπως λέει η γιατρός Gaudiani, όταν τα υπόλοιπα κέντρα υγείας λένε σε έναν ασθενή πως είναι πολύ άρρωστος για να τον φροντίσουν, τότε ξεκινά η δική τους δουλειά.

Το ζευγάρι πάντως δήλωσε πως η δική τους θεραπεία στο σπίτι θα περιλαμβάνει μια νοσοκόμα, έναν φυσιοθεραπευτή, έναν εργοθεραπευτή, ένα λογοθεραπευτή για να βοηθά στην κατάποση την 37χρονη και έναν θεραπευτή Tomatis (πρόκειται για ένα είδος γνωστικής θεραπείας, η οποία έχει να κάνει με την αίσθηση της ακοής, όπως είπε ο Edmondson στη συνέντευξη που έδωσε το ζευγάρι στις Γυναίκες του Κόσμου).

Επιπλέον, ο άνδρας ανέφερε πως ο γιατρός της συζύγου του θα βρίσκεται σε επικοινωνία με το Κέντρο στο Ντένβερ όσο εκείνη δέχεται τη θεραπεία στο σπίτι, όμως η Gaudiani ανέφερε πως ούτε εκείνη, ούτε το ίδρυμα προσφέρουν καθοδήγηση εξ αποστάσεως, μιας και όπως λέει, η επαφή με την ασθενή πρέπει να είναι άμεση και προσωπική.

Σύμφωνα με τον Edmondson, η ομάδα φροντίδας για τη σύζυγό του θα έχει φτάσει στο σπίτι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ στο μεταξύ εκείνος θα τη φροντίζει, ετοιμάζοντας τα γεύματά της και δίνοντάς της τα φάρμακα, που είναι κυρίως πρωτεϊνούχα. Αυτό που πρέπει να πετύχουν τώρα, όπως λέει εκείνος, είναι να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της χωρίς να επέλθει κάποια μεγάλη αλλαγή, που θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύ δύσκολες στην αντιμετώπισή τους και μάλιστα όσον αφορά τους πάσχοντες, μπορεί να μην κάνουν κάποια κατάχρηση ουσιών, όμως η κατάστασή τους έχει πολλά κοινά με εκείνη των αλκοολικών. Μάλιστα, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν μεγάλα ποσοστά θανάτου, περίπου 45 φορές μεγαλύτερα από τα άτομα της ηλικίας τους. Όσο για το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Ντένβερ, αναλαμβάνει ασθενείς από 18 ετών και πάνω, ενώ το ένα τέταρτο αυτών είναι άνθρωποι άνω των 40 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα καταλάβεις αν το κομμωτήριο που θέλεις να πας, είναι πράγματι καλό

Body+Mind 09.10.2024
Η επιλογή ενός καλού κομμωτηρίου είναι πολύ σημαντική!

Τα ονειρεμένα χωριά του Πηλίου για την επόμενη φθινοπωρινή σου απόδραση

Ταξίδια 09.10.2024
Με τόσες επιλογές σε πανέμορφα χωριά, το Πήλιο είναι ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός!

Τρεις τροφές που θα σταματήσουν τον βήχα σου

Body+Mind 09.10.2024
Για διαφορετικό λόγο η καθεμιά

7 εξοχικές ταβέρνες στην Αττική για πεντανόστιμα μεζεδάκια

Eat + Drink 09.10.2024
Αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα που θα κάνεις για να φτάσεις ως εκεί

Αυτές είναι οι έξι ορμόνες που επηρεάζουν το βάρος σου

Body+Mind Χτες
Η καλή κατανόηση των ορμονών που επηρεάζουν το βάρος σου είναι καθοριστική για τη διαχείριση της διατροφής και του σωματικού βάρους

Σπάνε τα νύχια σου; Τι πρέπει να τσεκάρεις στην υγεία σου αλλά και την καθημερινότητά σου

Body+Mind Χτες
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην αδυναμία και το σπάσιμο των νυχιών

Η συνήθεια που θα σε γεμίσει ενέργεια το απόγευμα

Body+Mind Χτες
Βάλε το coffee nap στη ζωή σου

4 ροφήματα για να κοιμηθείτε καλύτερα

Body+Mind Χτες
Υπόσχονται θαύματα...

Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες κοτομπουκιές

Food Χτες
Τραγανό, παναρισμένο κομμάτι κοτόπουλο... αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων

Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα

Food Προχτές
Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές

Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη

Body+Mind Προχτές
Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!

Πόσο συχνά κάνουν σeξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Σχέσεις Προχτές
Spoiler alert: Μερικές από αυτές τις απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν