Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά
Έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νόσων
Δημοσίευση 31/8/2011 | 12:56

H σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά! Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge που εξέτασαν εκ νέου τα αποτελέσματα 7 ερευνών που έγιναν σε 114.000 άτομα, η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιακών παθήσεων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στα "Νέα", τα άτομα που είχαν καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας αντιμετώπιζαν μειωμένο κατά 37% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου, ενώ ο κίνδυνος να υποστούν εγκεφαλικό μειωνόταν κατά 29% σε σύγκριση με εκείνους που είχαν καταναλώσει την ελάχιστη ποσότητα σοκολάτας. Δεν έγινε διάκριση μεταξύ μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος. Τα οφέλη της σοκολάτας, τονίζουν οι ειδικοί, προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πολυφαινόλες - αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή ουσιών, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πίεσης.
Ο Oscar Franco, που ηγήθηκε της έρευνας, τόνισε όμως ότι η κατανάλωση της σοκολάτας θέλει προσοχή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας ζάχαρης και λιπαρών που έχουν οι σοκολάτες του εμπορίου. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες: να αυξηθεί το βάρος, να επιβαρυνθεί η καρδιά και να αυξηθεί ο κίνδυνος για διαβήτη.