Τελικά, επιτρέπεται η κατανάλωση της σοκολάτας όταν ασπρίσει;
Σε ποιο συμπέρεσμα κατέληξαν οι επιστήμονες
Δημοσίευση 18/7/2015 | 00:00

Όλοι όσοι λατρεύουν την σοκολάτα, σίγουρα έχουν βρεθεί στο δίλημμα του να φάνε ή όχι το ξεχασμένο κομμάτι που έχει επάνω του μικρές ασπρίλες.
Την απάντηση σε αυτόν τον διχασμό έρχεται να δώσει μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αμβούργου για λογαριασμό γνωστής εταιρείας τροφίμων και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση ACS Applied Materials and Interfaces.
Όπως απέδειξε λοιπόν η εν λόγω μελέτη, δεν υπάρχει θέμα με την κατανάλωση της σοκολάτας με λευκά σημαδάκια, μιας και είναι απλά η λιπαρή ουσία που περιέχει η σοκολάτα και η οποία έχει ασπρίσει. Δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το αποτέλεσμα της μετανάστευσης των λιπιδίων, τα οποία αλλάζουν την εσωτερική τους δομή και βγαίνοντας στην επιφάνεια της σοκολάτας, την κάνουν να ασπρίσει. Το αποτέλεσμα δεν προκαλεί, λοιπόν, κανένα απολύτως θέμα στην υγεία
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια εκ των ερευνητών, η μόνη ζημιά που προκαλούν τα λευκά σημάδια στη σοκολάτα είναι στην τσέπη των βιομηχανιών παραγωγής τους, μιας και τα προϊόντα με αυτά τα σημάδια επιστρέφονται από τους καταναλωτές, οι οποίο παραπονιούνται.
Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα θα είναι οι βιομηχανίες να παρασκευάζουν τις σοκολάτες με πιο σκληρή σύσταση, ώστε τα λιπίδια να μην μπορούν να κινηθούν προς την επιφάνεια της σοκολάτας με την ίδια ευκολία.