Ποια ελληνική ταβέρνα στην Chinatown υμνούν οι New York Times
Το KikiΆs Greek Tavern κατάφερε να ξεχωρίσει!
Δημοσίευση 23/7/2015 | 00:00
Ένα μικρό μαγαζάκι, με επιγραφή στα κινέζικα, το Kiki's Greek Tavern, άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο από τους Κική Καραμιντζά, Νίκο Σπανό και Παύλο Σιέρρο και προσφέρει καλό ελληνικό φαγητό, κάνοντας τους πελάτες του να νιώθουν όμορφα και άνετα στο φιλικό του περιβάλλον.
Και φαίνεται πως μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς έχει αρχίσει ήδη να αποτελεί ένα στέκι των κατοίκων των γύρω γειτονιών.
Όσο για τα φαγητά που σερβίρει, είναι απλά και στοχεύουν στο να μεταφέρουν το συναίσθημα της ελληνικής κουζίνας, υπό τις οδηγίες της Ρίτας Ποδαρά, η οποία μετέτρεψε το εστιατόριο στην κουζίνα της μαμάς. Με πλούσιες και καλομαγειρεμένες μερίδες, τα πιάτα που έχουν την τιμητική τους είναι ο μουσακάς, μαγειρεμένος με προσεγμένα υλικά, το ιμάμ μπαϊλντί, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και οι γαρίδες με κρέμα ούζου, τις οποίες μπορείτε να γευτείτε σκέτες ή με τη συνοδεία μιας μακαρονάδας.
Επίσης, ξεχωρίζει και το σιγομαγειρεμένο χταποδάκι, που κόβεται σε φέτες και ραντίζεται με μπόλικο λαδολέμονο, αλλά και τα ζουμερά μπιφτεκάκια και τα αρνίσια παϊδάκια. Όσον αφορά τα γλυκά που προσφέρει το κατάστημα, ξεχωρίζει μια παραλλαγή του γνωστού cheesecake, ενώ μια ακόμα γεύση που κέρδισε επάξια τους απαιτητικούς γευσιγνώστες είναι η μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φέτα.