Φτιάξτε τη δική σας, σπιτική μαγιονέζα!
Μια εύκολη και απλή συνταγή, για να νοστιμήσετε τα πιάτα σας
Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02
Πέρα από την κλασική μαγιονέζα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, υπάρχουν και ορισμένες παραλλαγές της, που αξίζει να δοκιμάσετε. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν τη συγκεκριμένη σος, τώρα μπορείτε με μια απλή και εύκολη συνταγή να φτιάξετε τη δική σας και να συνοδέψετε τις σαλάτες, τα κρεατικά και φυσικά, τις τηγανητές σας πατάτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλο κρόκο αυγού
½ κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
¼ κ.γ. μουστάρδα Dijon
½ κ.γ. αλάτι (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
¾ φλ. λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κρόκο του αυγού, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι, ενώ τα χτυπάτε μέχρι να το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει ένα φωτεινό, κίτρινο χρώμα. Έπειτα, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζετε να ανακατεύετε, για περίπου 4 λεπτά. Σταδιακά, προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η μαγιονέζα να γίνει παχύρευστη. Τέλος, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο και διατηρήστε το στο ψυγείο. Να θυμάστε, πως τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Νέα ελληνική πρωτιά στο Taste Atlas: Το ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα που αναδείχθηκε καλύτερο στην Ευρώπη
Shadow work: Το εργαλείο που βελτιώνει την ψυχική υγεία
Καίτη Γαρμπή: Οι εμφανίσεις που την έκαναν το απόλυτο fashion icon των 90s
Αυτές είναι οι ιδανικές θέσεις στο αεροπλάνο ώστε να μην κολλήσουμε κάποια γρίπη
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα
Self care: 10 τρόποι για να ξεκουραστείς πραγματικά αυτές τις γιορτές
Το αγαπημένο άρωμα της Victoria Beckham είναι ιδανικό για κομψά κορίτσια
Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες