Ζυμαρικά που περιέχουν ακρίδες και τριζόνια κυκλοφόρησαν στην Γαλλία
Η σεφ Stephanie Richard υποστηρίζει πως τα έντομα είναι η πρωτεΐνη του μέλλοντος
Δημοσίευση 2/3/2016 | 14:15
Η Stephanie Richard θεωρεί τα έντομα την πρωτεΐνη του μέλλοντος. Η Γαλλίδα σεφ είναι ιδιοκτήτρια του L'Atelier a Pates, ενός καταστήματος με σπιτικά ζυμαρικά, ανάμεσά τους και κάποια φτιαγμένα από τριζόνια και ακρίδες.
Η ιδέα της μάλιστα έχει πετύχει σε τέτοιο βαθμό που οι πελάτες όχι μόνο δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με τα προϊόντα της αλλά έχουν κορυφώσει και την ζήτηση για αυτά, με την ίδια να κοπιάζει -όπως λέει- να ανταπεξέλθει.
Σύμφωνα με το CTV News, η Richard κονιορτοποιεί τριζόνια ή ακρίδες ή τον συνδυασμό τους προκειμένου να φτιάξει ένα ειδικό αλεύρι, το οποίο στη συνέχεια ανακατεύει με κανονικά υλικά για ζυμαρικά όπως αυγό και λευκό αλεύρι. Η ίδια υποστηρίζει πως τα έντομα βελτιώνουν τη γεύση των ζυμαρικών, μετατρέποντάς τα σε κουζίνα υψηλών πρωτεϊνών.
«Είναι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη την οποία το σώμα χωνεύει πολύ καλά» σχολιάζει η Γαλλίδα σεφ. «¶νθρωποι με έλλειψη σιδήρου ή μαγνησίου μπορούν επίσης να φάνε αυτά τα προϊόντα» συμπληρώνει.
Αυτήν τη στιγμή, φτιάχνει περίπου 400 κιλά ζυμαρικών την εβδομάδα, κάτι που την δυσκολεύει καθώς παράλληλα δουλεύει part-time και σαν δασκάλα ενώ στο κατάστημά της έχει μόνο έναν υπάλληλο, που όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα αποκτήσει παρέα μετά την τόση ζήτηση για να μακαρόνια της.
Χορταστικές και ισορροπημένες γιορτές: Πώς να φας ό,τι θες αλλά σωστά
Πώς να γλιτώσεις το hangover: Οι χρυσοί κανόνες που θα σε σώσουν
5 ταινίες με συγκλονιστικά χριστουγεννιάτικα κοστούμια για να δεις απόψε
Η JLo επιστρέφει την απόλυτη τάση των 00s ‑ To comeback που δε θέλαμε με τίποτα!
Το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο: Ένα επικό ταξίδι 18.755 χιλιομέτρων
Αυτά είναι τα top προϊόντα για να δημιουργήσεις τέλεια χτενίσματα στις γιορτές
Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 24.12.2024