Corn dog: Η πιο λαχταριστή συνταγή για λουκάνικα που δοκιμάσατε ποτέ
Ένα υπέροχο σνακ για την παρέα
Δημοσίευση 1/4/2016 | 00:32

Σίγουρα θα έχετε δει σε αμερικανικές ταινίες, κάτι περίεργα μπουρέκια που έχουν μέσα λουκάνικο και στερεώνονται σε ξυλάκι σαν σουβλάκια.
Πρόκειται για τα corn dog, που είναι κάτι σαν τα γνωστά σε όλους hot dog, μόνο που αντί για ψωμάκι, έχουν επικάλυψη καλαμποκάλευρου. Και δεν χρειάζεται να τρέξετε μέχρι τις ΗΠΑ για να τα δοκιμάσετε, καθώς η συνταγή για να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, είναι πανεύκολη και γρήγορη. Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και οργανώστε μια βραδιά μαραθωνίου ταινιών με την παρέα σας για να απολαύσετε τα corn dog, όπως τους αξίζει.
Υλικά:
12 λουκάνικα κομμένα στη μέση
220 γρ. αλεύρι
210 γρ. καλαμποκάλευρο
35 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο πιπέρι
360 γρ. γάλα
2 αυγά
0.5 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά μαζί με το γάλα, ενώ σε ένα άλλο ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά. Αφού δημιουργήσετε τα δύο μίγματα ξεχωριστά, στη συνέχεια τα ενώνετε μεταξύ τους και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, περνάτε τα λουκάνικα στα ξυλάκια και τα βουτάτε στο παραπάνω μίγμα, ένα ένα, ώστε να καλυφθούν ολόκληρα με αυτό. Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και το αφήνετε να κάψει, ενώ μετά τηγανίζετε τα λουκάνικα. Μόλις τα βγάλετε, τα αφήνετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα. Μόλις τελειώσετε, τα σερβίρετε σε μια όμορφη πιατέλα. Καλή σας όρεξη.