Γεύσεις Σαρακοστής: Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα
Νηστίσιμα γεύματα, κάθε μέρα
Δημοσίευση 2/4/2016 | 00:58

Κάθε μέρα μια ιδέα για ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο!
Υλικά συνταγής
1 χταπόδι φρέσκο ή ξεπαγωμένο
7-8 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
4 κ.σ. μέλι
6 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι σε κόκους
λίγο αλάτι μόνο αν είναι κατεψυγμένο το χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βάζετε να βράσει μαζί με ένα φύλλο δάφνης. Ρίχτετε λίγο πιπέρι και ελάχιστο νερό. Σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά.
Κόβετε τρία μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας (τέτοια ώστε να μπορείτε να τυλίξετε και με τα 3 μαζί το χταπόδι σας). Βάζετε στο κέντρο της λαδόκολλας το χταπόδι, τις σκελίδες του σκόρδου, το μέλι, το μπαλσάμικο, ζουμί από όσο έμεινε στην κατσαρόλα, βάζετε ένα ακόμη φύλλο δάφνης, πιπερώνετε και ρίχνετε και λίγο λάδι.
Κλείνετε καλά την τριπλή λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα πουγκί το οποίο δένετε με ένα σπάγκο και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 ο C για 2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει.