Τα 5 πιο δημοφιλή πιάτα ζυμαρικών
Τα υλικά τους και με τι συνοδεύονται
Δημοσίευση 4/4/2016 | 18:07
Είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να σκεφτεί το ιταλικό φαγητό και να μην πάει το μυαλό του απευθείας στα ζυμαρικά. Από φοιτητικό πιάτο μέχρι ένα ακριβό εστιατόριο τα ζυμαρικά έχουν θέση παντού. Πρόσφατα μια παγκόσμια έρευνα από τη φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam ανέδειξε τα ζυμαρικά ως το πιο δημοφιλές πιάτο στο κόσμο, μπροστά από το κρέας, το ρύζι και την πίτσα.
Ποια είναι όμως τα 5 πιο δημοφιλή πιάτα ζυμαρικών σύμφωνα με το yourguidetoitaly.com;
5) Καρμπονάρα
Η γνωστή συνταγή με τηγανιτό μπέικον ή γκουαντσιάλε, αυγά, τυρί (ιδανικά Pecorino Romano) και μαύρο πιπέρι. Σερβίρεται με έξτρα τυρί παρμεζάνα ή pecorino.
4) Σπαγγέτι με Πέστο Βασιλικού
Μια συνταγή με καταγωγή από την Λιγουρία, με βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί παρμεζάνο. Σερβίρεται με έξτρα τυρί παρμεζάνα ή pecorino.
3) Σπαγγέτι Αματριτσιάνα
Το παραδοσιακό πιάτο από την Αματρίσε που περιλαμβάνει σοταρισμένο κρεμμύδι, μπέικον (ιδανικά γκουαντσιάλε) και ντομάτα. Σερβίρεται με έξτρα τυρί παρμεζάνα ή pecorino και κόκκινο κρασί.
2) Σπαγγέτι Aglio e Olio
Η πιο απλή συνταγή για ζυμαρικά, σκόρδο, ελαιόλαδο και πεπεροτσίνο. Το μυστικό στην συνταγή είναι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
1) Πέννες μπολονέζ
Τα γνωστά σε όλους μακαρόνια με κιμά, είναι χωρίς καμία έκπληξη, το δημοφιλέστερο πιάτο ζυμαρικών. Ντομάτα, σκόρδο, και κιμάς (ιδανικά μια μίξη μοσχαρίσιου και χοιρινού). Σερβίρεται με έξτρα τυρί παρμεζάνα.