Σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Δημοσίευση 6/4/2016 | 00:35

Η σπιτική τυρόπιτα έχει άλλη νοστιμιά, όπως και να το κάνουμε. Δυστυχώς όμως, πολύς κόσμος αποφεύγει την παρασκευή της, λόγω του μπελά των ζυμαριών, για τα φύλλα της. Όμως, ήρθε η ώρα να δείτε μια συνταγή-παραλλαγή της κλασσικής τυρόπιτας, η οποία είναι εξίσου νόστιμη, όμως πιο απλή στην εκτέλεση της, καθώς δεν χρειάζεται φύλλο. Διαβάστε παρακάτω τι υλικά θα χρειαστείτε, αλλά και πως θα δημιουργήσετε αυτό το εκπληκτικό έδεσμα.
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
2 φρέσκα αυγά
400 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
Νερό
1 κ.σ baking powder
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα, ενώ στη συνέχεια ρίχνετε μέσα σε αυτό την φέτα, αφού την θρυμματίσετε. Έπειτα, κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε μαζί με τη baking powder σιγά σιγά και ανακατεύοντας παράλληλα. Σε περίπτωση που το μίγμα βγει κάπως σφιχτό, θα προσθέσετε λίγο νερό και θα ανακατέψετε. Προθερμάνετε τον φούρνο και αφού ρίξετε το παραπάνω μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το τοποθετείτε στο κάτω μέρος του φούρνου, όπου ψήνεται για σχεδόν 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Μόλις η πίτα σας πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα, είναι έτοιμη για να την απολαύσετε. Καλή σας όρεξη!