E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια!

Ο ιδιόμορφος σεφ δημιουργεί κάθε συστατικό από τον κήπο του

Δημοσίευση 7/4/2016 | 00:02

Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια!

O Damon Baehrel, έλαβε πολλά αρνητικές απόψεις όταν το 1989 αποφάσιζε να κατασκευάσει, εκείνος και η σύζυγός του, ένα εστιατόριο στο Earlton μια αγροτική περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, πάνω από 100 μίλια βόρεια του Μανχάταν.

Μπορεί η λακωνική απάντησή «τους δείξαμε!» να είναι υποτιμητική, αλλά το Damon Baehrel (επίσης το όνομα του εστιατορίου), έχει θριαμβεύσει με λαμπρές κριτικές και μια λίστα αναμονής που φτάνει και μέχρι το 2025!

«Υπήρχαν άνθρωποι που μου έστελναν επιστολές όταν μάθαιναν ότι ανοίγαμε εστιατόριο εδώ στο Earlton, γράφοντάς μου ότι χάναμε το χρόνο μας. ''Φαίνεστε καλά παιδιά, αλλά κανείς δεν θα κλείσει να φάει σε εσάς, οπότε μη χάνετε τον καιρό σας'', μας έγραφαν. Αλλά τώρα, έχω κρατήσεις μέχρι και το 2025», λέει ο Baehrel.

Ο σεφ, περνά τον περισσότερο χρόνο του στην ξύλινη κατοικία του - αυτός και η σύζυγός του, έφτιαξαν ένα διώροφο σπίτι με τα ίδια τους τα χέρια, λίγο μετά τον αρραβώνα τους, πριν από 30 χρόνια. Μη αντέχοντας την αρνητική ατμόσφαιρα που περιέβαλε την βιομηχανία της εστίασης και μη θέλοντας να εργαστεί στο πλευρό ενός άλλου σεφ, αποφάσισε να μετατρέψει το υπόγειο της κατοικίας του σε εστιατόριο, όπου εκτός από μάγειρας, σερβίρει, καθαρίζει τα τραπέζια και υποδέχεται τους επισκέπτες.

Αυτό που κάνει το εστιατόριο τόσο μοναδικό, είναι το γεγονός ότι κάθε συστατικό από το μενού, προέρχεται από την αγροτική έκταση του σεφ. Όταν δεν βρίσκεται στην κουζίνα, ο Baehrel αναζητά στη φύση εκείνα τα υλικά που θα του εξασφαλίσουν το ιδανικό δείπνο – από τον κήπο του ή από την άγρια φύση του δάσους.

«Συνειδητοποίησα, ότι ό,τι χρειαζόμουν υπήρχε στην ιδιοκτησία μου. Φτιάχνω εγώ κάθε συστατικό για κάθε πιάτο, από το αλεύρι, μέχρι το λάδι από κάθε εποχικό είδος. Φτιάχνω ακόμα και το δικό μου τυρί. Δεν μαγειρεύω σε κατσαρόλες και τηγάνια, αλλά σε κομμάτια ξύλου και σε πέτρινες πλάκες», σημειώνει.

Για εσάς που θέλετε να δειπνήσετε στο Damon Baehrel, όχι μόνο θα πρέπει να περιμένετε δέκα χρόνια, αλλά για το πέντε πιάτων μενού, θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 300 – 375 δολαρίων το άτομο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παραμυθένιο θεματικό πάρκο για μεγάλους και παιδιά ‑ 2 ώρες από την Αθήνα

Ταξίδια 23.11.2024
Ο ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο που συνδυάζει φύση, τέχνη και λίγη… μαγεία!

5 λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα όλο το χειμώνα

Σπίτι 23.11.2024
Ό,τι πρέπει για δώρο στους αγαπημένους σου!

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 23.11.2024
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού

Σχέσεις 23.11.2024
Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις κολλαγόνο κάθε μέρα

Body+Mind 23.11.2024
Τι μπορεί να κάνει το νερό κολλαγόνου στον οργανισμό;

Το χόμπι που κρατάει τον εγκέφαλό σου νέο

Body+Mind 23.11.2024
Κάντε το όσο πιο πολύ μπορείτε

Η σφακιανή πίτα υποψήφια ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Food Χτες
Διαδικασία για υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει κινήσει ο Δήμος Σφακίων.

Αυτά τα elegant παλτό θα τα δούμε παντού φέτος

Style Χτες
Η απόλυτη τάση για φέτος σε πανωφόρι είναι αυτή!

Όλα όσα χρειάζεται το σώμα σας όταν πέφτει η θερμοκρασία

Body+Mind Χτες
Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία το χειμώνα