E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρύζι τρικολόρε: Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Kαι πεντανόστιμο και φαντεζί!

Δημοσίευση 25/5/2016 | 00:12

Ρύζι τρικολόρε: Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Το ρύζι αποτελεί το δεύτερο πιο κλασσικό συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα, μιας και είναι νόστιμο και χορταστικό. Επίσης, με πολλές παραλλαγές μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικό και ιδιαίτερο και να απογειώσει το τραπέζι σας. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το ρύζι τρικολόρε; Πρόκειται για μια συνταγή με... χρωματιστά αποτελέσματα, που ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι και θα κάνει τους πάντες να ξετρελαθούν! Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά:
2½ φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας* (βλ. παρακάτω)
½ φλιτζάνι pesto* (βλ. παρακάτω)
6-7 ίνες από κρόκο Κοζάνης, τριμμένες και διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας νερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

¾ φλιτζανιού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το pesto:

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο χοντροκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ξεκινάτε βράζοντας το ρύζι μέσα σε πέντε φλιτζάνια νερού για 12-15 λεπτά και έπειτα. αφού κλείσετε τη φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σπυρωτό. Μόλις δείτε ότι παίρνει τη σωστή μορφή, το αφήνετε στην άκρη και περνάτε στην παρασκευή των σαλτσών. Για την σάλτσα ντομάτας, θα ρίξετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και θα τα αφήσετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, ενώ μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα θα βγάλετε το φύλλο δάφνης. Για το pesto, θα ρίξετε όλα σας τα υλικά στο μίξερ και θα τα χτυπήσετε, μέχρι αυτά να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Στη συνέχεια, μοιράζετε το ρύζι σας σε τρία μέρη, από τα οποία, στο ένα ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, στο άλλο το pesto και στο τρίτο κρόκο Κοζάνης, για να πάρει κίτρινο χρώμα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ποσότητα του καθενός και μετά παίρνετε μια στρόγγυλη φόρμα και στρώνεται πρώτα το ρύζι με το pesto, πιέζοντας το, μετά το ρύζι με τον κρόκο, με τον ίδιο τρόπο και τέλος, αυτό με την ντομάτα. Το αφήνετε όπως είναι μέσα στη φόρμα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, όπου το τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα και το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιδανικό ύψος τακουνιού για να μην πονάει η μέση σου

Style 23.04.2025
Το καλύτερο για τη σπονδυλική στήλη και τη μέση

6 απολαυστικά αρώματα που μυρίζουν σαν ολάνθιστος κήπος

Body+Mind 23.04.2025
Ψέκασέ τα και νιώσε ένα πέπλο ανοιξιάτικης δροσιάς να σε κατακλύζει!

Η παραλία που δεν ήξερες πως υπάρχει – Εκεί που κάνουν διακοπές οι πιο διάσημοι του πλανήτη

Ταξίδια 23.04.2025
Ένα γραφικό ψαροχώρι με ιστορία, πολυτέλεια και διακριτική γοητεία που λατρεύουν οι εκλεκτοί του κόσμου

5 εστιατόρια στην Αθήνα για «αποτοξίνωση» μετά τις κραιπάλες του Πάσχα

Eat + Drink 23.04.2025
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα - είναι self-care!

Αυτό το jacket φοράνε όλες οι fashionistas φέτος την άνοιξη

Style Χτες
Το jacket που επιστρέφει με ανοιξιάτικη διάθεση – και απογειώνει κάθε outfit

Η Βάσια Κωσταρά έκανε statement εμφάνιση με το πιο αέρινο φόρεμα με ντεκολτέ από τη νέα της συλλογή

Style Χτες
Η Βάσια Κωσταρά δεν σχεδιάζει απλώς μόδα – τη φοράει πρώτη και την απογειώνει!

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια

Σπίτι Προχτές
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind Προχτές
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind Προχτές
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς