Athens Cheese and Food Festival
Δημοσίευση 28/9/2016 | 00:19
http://www.sef-stadium.gr/
1,50€ - 3,00€
Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι :
Παρασκευή: 16:00-21:00
Σάββατο και Κυριακή: 10:00 - 21:00
Είσοδος: 3€ και τα παιδιά κάτω των 12 ετών Δωρεάν
Το Τυρί και τα πιο εκλεκτά προϊόντα της Ελλάδας ταξιδεύουν και έρχονται στο Σ.Ε.Φ να τα γνωρίσουμε και να τα γευτούμε!
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Athens Cheese and Food Festival, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, με τη συμμετοχή παραγωγών τυριού και εκλεκτών αγροτικών - τοπικών προϊόντων.
Σκοπός αυτής της γιορτής είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες νέοι, γονείς, οικογένειες, παιδιά - ποιοτικά τυριά και προϊόντα από τις τοπικές και παραδοσιακές κουζίνες των νησιών, των πεδινών και των ορεινών περιοχών της Ελλάδας.
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν απίθανες συνταγές βασισμένες στην ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου, τις οποίες θα ετοιμάσουν 40 Chef ειδικά για το φεστιβάλ , θα δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής τροφών που βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι μας όπως η διαδικασία παραγωγής του τυριού, θα γνωρίσουν νέες συνταγές και θα τους δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουν , να γευτούν και να αγαπήσουν την καλή διατροφή, το βασικότερο συστατικό της υγείας μας ώστε να μπορέσουν να την προσφέρουν στους δικούς τους ανθρώπους, στην οικογένεια τους και σε αυτούς που αγαπούν .
Ίσως ποτέ δεν καταφέρουμε να επισκεφτούμε όλα τα υπέροχα μέρη της Ελλάδας και να δοκιμάσουμε τα αριστουργηματικά τους εδέσματα αλλά στο Athens Cheese and Food Festival θα μας επισκεφτούν αυτά .
Πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, κολοκυθοκεφτέδες Ρόδου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, φάβα Αμοργιανό, ντάκος Κρητικός, χαλβάς Νάξου, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης και πολλές ακόμη γεύσεις.
Το Athens Cheese and Food Festival είναι η γιορτή των καλών, αγνών, παραδοσιακών και τοπικών τροφών και συνταγών της Ελλάδας ώστε όλοι να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε ότι καλύτερο, ωραιότερο και σπουδαιότερο έχει να δείξει αυτή η χώρα μετά τους ανθρώπους , τους τόπους και τις κουζίνες της.