Πώς να φτιάξετε βάφλες στο σπίτι χωρίς βαφλιέρα
Κάντε βασιλικό γεύμα στο σπίτι, χωρίς να αγοράσετε νέες συσκευές
Δημοσίευση 6/10/2016 | 10:00

Τι ωραίες που είναι οι βάφλες και πόσο ακριβές αν τις αγοράσετε απ'έξω. Και γιατί δεν δοκιμάζετε να τις φτιάξετε σπίτι; Δεν έχετε βαφλιέρα; Και τι έγινε; Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή!
Υλικά
Είναι για 3 βάφλες (για περισσότερες διπλασιάστε τα συστατικά)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.τ.γ ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 αυγό
2 κ.τ.σ βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα (αντί για νερό που λέει η συνταγή)
1 κ.τ.γ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά μαζί ενώ ρίχνετε στο μπολ τον κρόκο του αυγού και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο και ανακατέψτε! Χτυπήστε ξεχωριστά το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι γίνει αρκετά αφράτο και βάλτε το στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε!
Δεν έχετε βαφλιέρα; Και τα τηγάνια τι τα έχουμε;
Βάζετε βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και σε 2-3 λεπτά είστε έτοιμοι!
Ρίξε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και δες το να απλώνεται! Αφήστε τη βάφλα να ψηθεί για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και άλλα 4 λεπτά από την άλλη. Μην πατήσετε με την σπάτουλα τη βάφλα γιατί θα ξεραθεί!