Εκκεντρικά εστιατόρια του κόσμου με περίεργο μενού και διακόσμηση
Για να μη βαριόμαστε
Δημοσίευση 2/2/2017 | 00:07
Γιατί να πας σε ένα ακόμη ίδιο μέρος με παρόμοιο μενού και ίδια αισθητική; Κάνε κάτι άλλο! Κάπως έτσι σκέφτονται όσοι φτιάχνουν επιχειρηματικές καινοτομίες στην εστίαση και για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε 4 από αυτές!
Αβοκάντο παντού
Η πόλη του Άμστερνταμ τελευταία έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για κάτι πράσινο, που όμως αυτήν τη φορά δεν είναι φύλλο. Ο λόγος είναι το γνωστό σε όλους φρούτο αβοκάντο, το οποίο θα μονοπωλήσει το μενού ενός νέου εστιατορίου που ανοίγει εκεί. Το Avocado Show πρόκειται να ανοίξει στην περιοχή De Pijp, μιας από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του νότιου Άμστερνταμ, η οποία μοιάζει με την Silver Lake του Λος Άντζελες ή τη Williamsburg της Νέας Υόρκης. Κοινώς, είναι μια γειτονιά που μπορεί να υποδεχθεί με ανοιχτές τις αγκάλες μια τέτοιου είδους επιχείρηση.
Κάθε πιάτο στον κατάλογο της περιέχει την πράσινη αυτή υπερτροφή, ενώ οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να δημιουργήσουν και ένα πεντανόστιμο μπέργκερ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν φωτογραφίες με τα ακριβή φαγητά εκεί, όμως μπορείτε να πάρετε μια γεύση περί τίνος πρόκειται από τις εικόνες που δημοσίευσε ο blogger #foodporn-esque στο Facebook. Όσο για το Avocado Show, θα είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, αλλά και μεταμεσονύχτια σνακ. Και μπορεί η τρέλα του αβοκάντο να έχει φύγει από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη όμως όλα δείχνουν ότι τώρα αρχίζει να γεννιέται και το Άμστερνταμ φαίνεται να πρωτοστατεί.
Πληρώνεις με κοιλιακούς!
Σε αυτό το Λονδρέζικο καφέ - εστιατόριο, οι πελάτες πληρώνουν το φαγητό τους με... γυμναστική. Το όνομα του είναι Run for your Bun (τρέξε για το ψωμί σου) και οι πελάτες του, πρέπει να κάνουν 6 λεπτά έντονης προπόνησης, η οποία περιλαμβάνει spining, τρέξιμο και κωπηλασία. Επίσης κάνουν sit ups, καθίσματα και ασκήσεις crossfit...
Μοναξιά μου όλα
Το εστιατόριο Ichiran Ramen έχει τραπέζια για έναν. Ούτε καν για δύο! Ο εστιάτορας βρήκε την λύση για αυτούς που θέλουν να τρώνε τελείως απομονωμένοι, χωρίς κανένας να διακόπτει την σκέψη τους. Η φιλοσοφία του μαγαζιού βασίζεται στην ιδέα της απόλυτης προσήλωσης στο φαγητό, ως ένας διαφορετικός ή εναλλακτικός τρόπος διαλογισμού.
Είμαι στα χάι μου
Είστε ανεβασμένοι ή θέλετε κάποιον να σας ανεβάσει γιατί δεν έχετε κέφια; Mα γίνεται! Με την βοήθεια ενός γερανού ανύψωσης οι επισκέπτες, οι οποίοι είναι καλά δεμένοι σε «καρέκλες», τρώνε στον αέρα σε μια τραπεζαρία που έχει όλα όσα απαιτούνται για να απολαύσουν ένα γεύμα που ...ίπταται πάνω από το έδαφος. Το κινητό εστιατόριο - καινοτομία Dinner In The Sky έχει αποκτήσει φανς σε όλο τον κόσμο!