Φτιάξτε σοκολατόσουπα!
Από τα χεράκια της Melisoula
Δημοσίευση 8/2/2017 | 00:21

Από τα χεράκια της Μelisoula μια ανατρεπτική αλλά γλυκύτατη συνταγή!
Υλικά:
250gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250gr γάλα πλήρες
50gr ζάχαρη κρυσταλλική
40gr Κακάο σκόνη
1 βανίλια Μαδαγασκάρης (η εναλλακτικά εκχύλισμα βανίλιας)
2 ξυλαράκια κανέλας
180gr κουβερτούρα γάλακτος (40% περιεκτικότητα κακάο)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα ξύλα κανέλας και την βανίλια μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού (δηλαδή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια).
Μόλις πάρουν βράση, αφαιρούμε τα ξυλαράκια κανέλας, προσθέτουμε το κακάο (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε να με ένα σύρμα να διαλυθεί καλά.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα γάλα- κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα, να μαλακώσει η κουβερτούρα. Έπειτα με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε την σούπα στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα) μέχρι να την σερβίρουμε.
Την συνοδεύουμε με τριμμένο μπισκότο βουτύρου, η ακόμα και με παγωτό!