Τσικνοπέμπτη: Τι να προσέξετε αγοράζοντας κρέας σήμερα
Bασικές συμβουλές για να αποφύγουμε τις παγίδες της αγοράς
Δημοσίευση 16/2/2017 | 13:50

Η Τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, είναι η μέρα του χρόνου, όπου τρώμε τις μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος ως έθνος!
Τι πρέπει να προσέξετε- αν αγοράσετε κιμά, να προτιμάμε πάντα λάπα, από το στομάχι του μοσχαριού. Πρέπει να το κόβουν πάντα μπροστά σας, γιατί ο κιμάς αναπτύσσει πολλά μικρόβια όταν είναι κομμένος.
Αν αγοράσετε χοιρινό αποφύγετε τις πανσέτες αν δεν ξέρετε τον κρεοπώλη ενώ καλό είναι να προτιμάτε πάντα κόντρα μπριζόλα με το κόκκαλο ή μπριζόλες λαιμού.
Αν επιλέξετε μοσχάρι, τότε να ξέρετε πως συνήθως το κρέας δεν θα είναι φρέσκο.
Το πιο ασφαλές κρέας ειναι το αρνίσιο ενώ σε ό,τι αφορά το κοτόπουλο ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο κοπής και να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μην το κόψει με το ίδιο μαχαίρι που έκοψε το μοσχάρι, και - σε περίπτωση που αγοράσουμε κιμά κοτόπουλου - απαγορεύεται να περνάει το κρέας από την ίδια μηχανή με το μοσχαρίσιο κιμά.