Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό γιαούρτι!
Νοστιμιά με ελάχιστες θερμίδες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 11/7/2012 | 00:00
Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας τη μόδα του καλοκαιριού! Παγωμένο γιαούρτι!
Θα χρειαστείτε:
2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια (200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Γαρνίρετε με κομματάκια φρούτων, καραμέλες, τρούφα σοκολάτα
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα, αφήστε τα να βράσουν κι έπειτα βράστε και το γάλα. Αφήστε τα υλικά να κρυώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και ανακατέψτε το με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέστε και το κρύο πλέον σιρόπι (τη ζάχαρη και το νερό).
Βάλτε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Τότε χτυπήστε το ξανά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και να διαλυθούν τα κρυσταλλάκια πάγου που σχηματίζονται από την ψύξη.
Ξαναπαγώστε το μείγμα και επαναλάβετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Έπειτα μοιράστε το σε μπoλάκια και γαρνίρετε με νοστιμιές, καραμελάκια, σοκολάτα, φρούτα ή γλυκό του κουταλιού.
Καλή όρεξη!