Αφησε τους καλεσμένους άφωνους με κεφτέδες από σπανάκι
Φρόντισε να έχεις ούζο και παγάκια
Δημοσίευση 8/7/2017 | 00:29

Το καλοκαίρι θέλει κεφτεδάκια, τηγανιτή πατάτα και ούζο. Αλλά εσύ είσαι χορτοφάγος ή απλά έχεις βαρεθεί το κρέας. Η παρακάτω συνταγή θα σου λύσει τα χέρια και θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σου. Συμβουλή άφησε τους να κρυώσουν, είναι ακόμα νοστιμότεροι.
Ψώνισε τα παρακάτω υλικά:
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
300 γραμμάρια
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κλαδάκι φρέσκο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
Βάλε ποδιά και ξεκινάμε:
Πλένουμε το σπανάκι και το βράζουμε σε ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το βασιλικό, τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη ρικότα και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Στη συνέχει ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.