Πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα ψάρια
Τι να προσέξετε πριν τα αγοράσετε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/8/2012 | 00:00

Στο ιχθυοπωλείο σάς λένε πως τα ψάρια είναι φρέσκα, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τα παρακάτω:
Το ψάρι σας πρέπει να έχει λαμπερά μάτια και να διατηρεί το σχήμα του. Αν το κρατήσετε στο χέρι σας πρέπει η ουρά και το κεφάλι να γέρνουν προς τα πάνω.
Ακόμη, τα βράγχιά του πρέπει να είναι υγρά και όταν πιέζετε μέσα το δάχτυλό σας δεν πρέπει να βουλιάζει, αλλά να επανέρχεται το δέρμα αμέσως.
Στα μεγάλα ψάρια πρέπει να υπάρχει κολλώδες υγρό ανάμεσα στις σιαγόνες αν του ανοιγοκλείσουμε το στόμα. Στα ολόφρεσκα αυτό το υγρό είναι και στο εξωτερικό του ψαριού.
Αν το έχουν αγοράσει ήδη και σας το έφεραν στο σπίτι, ελέγξτε τα παρακάτω - αν η ουρά σηκώνεται καθώς το τηγανίζετε, αν απολεπίστηκε εύκολα, αν άνοιξε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τότε είναι φρέσκο.