Δες πως αντιδράει η επιδερμίδα σου στη ζάχαρη και δε θα φας ξανά
Αν θέλεις να έχεις ένα όμορφο πρόσωπο, ξέχασε την!
Δημοσίευση 10/11/2017 | 16:23
Ξέρουμε ότι η ζάχαρη παχαίνει. Υπάρχει μια σκοτεινή σχέση μεταξύ ζάχαρης και επιδερμίδας. Αυτή η γλυκαντική ουσία είναι υπεύθυνη για την γλυκοζυλίωση, κάτι που είναι όσο κακό ακούγεται.
Οι δερματολόγοι εξηγούν πως η γλυκοζύλιώση είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα μόρια σακχάρου συνδέονται με άλλα μόρια, για παράδειγμα πρωτεΐνες και λίπη, σύμφωνα με την δερματολόγο Stefanie Williams συγγραφέα του βιβλίου.
Αυτά τα μόρια μπορούν να γίνουν σκληρά και να χάσουν την ελαστικότητα τους, «έτσι επηρεάζεται το κολλαγόνο και το πρόσωπο χάνει την ελαστικότητα του. Φοβόμαστε ότι δεν είναι μόνο αυτό, αφού η γλυκοζυλιωση μπορεί επίσης και να αυξήσει τα επίπεδα στρες και τις φλεγμονές, πράγμα που φυσικά επιταχύνει την γήρανση της επιδερμίδας.»
Είμαστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι η παραγωγή κολλαγόνου είναι συνυφασμένη με χαλάρωση του δέρματος (και επομένως σχηματισμό ρυτίδων).Η ζάχαρη από την άλλη είναι ισχυρός παράγοντας αφυδάτωσης.
«Η ζάχαρη δεν ενισχύει μόνο την παραγωγή σμήγματος, αλλά επηρεάζει και τη δέσμευση νερού. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και γκριζωπό και να αποτελέσει αιτία εμφάνισης των ανεπιθύμητων μαύρων κύκλων.»
Η Marilyn Glenville, είναι διατροφολόγος και συγγραφέας του και ισχυρίζεται πως εκτός του ότι η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για την αύξηση ινσουλίνης, συμβάλει και στην ακμή αφού διεγείρει την παραγωγοί σμήγματος φράζοντας τους πόρους. Έτσι δημιουργούνται φλεγμονές.
Εντάξει, το καταλάβαμε, έχουμε έναν παραπάνω λόγο να προσέχουμε τη ζάχαρη.