Φτιάξτε μόνοι σας την πιο λαχταριστή σαλάτα με Κινόα
Από τους έμπειρους σεφ του Brunch Box
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 22/11/2017 | 00:36
Επισκεφτήκαμε το Brunch Box στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου οι σεφ του μας ετοίμασαν μια λαχταριστή συνταγή με τρίχρωμη κινόα που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε στο σπίτι.
Τα βήματα είναι πολύ απλά, ξεκινώντας από το σωστό βράσιμο της Κινόα και μια λαχταριστή συνταγή για την πιο γευστική Βινεγκρέτ που μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε σαλάτα.
Σαλάτα Κινόα με Κατίκι
Υλικά
200 γρ. Κινόα
1 χούφτα Φυστίκια Αιγίνης
1 χούφτα Φασόλια
Ντοματίνια
Φρέσκο Κρεμμύδι
20 γρ Κατίκι
Για την Βινεγκρέτ
250 ml Ηλιέλαιο
100 ml Χυμό Λεμόνι
35 γρ Μουστάρδα
40 γρ Μέλι
2 γρ Σκόρδο
2 πρέζες Αλάτι
20 γρ Μαϊντανό
Το χυμό από ένα Κρεμύδι
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε με κρύο νερό την Κινόα και αφού στραγγίξουμε όλα τα νερά, σωτάρουμε με φρέσκο βούτυρο. Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο και συμπληρώνουμε κουταλιά-κουταλιά ώσπου να βράσει.
2. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά για την Βινεγκρέτ, εκτός των λαδιών και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα λάδια, σταδιακά, ώσπου να δέσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά με την Κινόα και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο. Τοποθετούμε την σαλάτα σε πιάτο και σερβίρουμε με μια κουταλιά κατίκι.
Ευχαριστούμε θερμά το Brunch Box, Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη Θεσσαλονίκης