Γιατί χρειάζεται μια κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σας
Δεν παχαίνει ομορφαίνει
Δημοσίευση 17/2/2018 | 00:38
Η δερματολόγος Francesca Fusco, σε δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό, μας προτείνει να βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη όταν λουζόμαστε, έτσι ώστε παράλληλα με το λούσιμο να κάνουμε και απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού μας.
Όπως η απολέπιση είναι αναγκαία και κάνει καλό στο πρόσωπο μας, έτσι και για το δέρμα του κεφαλιού μας χρειάζεται να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, και έτσι θα έχουμε καθαρό δέρμα, θα αποφύγουμε ξηροδερμία και πιτυρίδα.
Η συχνότητα απολέπισης στο τριχωτό της κεφαλής ποικίλει. Όπως συμβαίνει και με το πρόσωπό η πάρα πολύ απολέπιση μπορεί να έχει αντίθετα αποτέλεσματα, και να δημιουργήσει ανισορροπία στα φυσικά έλαια του κεφαλιού μας. Σε κανονικά μαλλιά είναι καλό να το κάνουμε κάθε 3-5 φορές.
Έχει παρατηρηθεί ότι έχει θετική επίδραση και στην ανάπτυξη νέων θυλάκων των τριχών. Η απολέπιση προκαλεί καλύτερη αιμάτωση στη περιοχή με αποτέλεσμα να δυναμώνουν και οι θύλακες.
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα
Self care: 10 τρόποι για να ξεκουραστείς πραγματικά αυτές τις γιορτές
Το αγαπημένο άρωμα της Victoria Beckham είναι ιδανικό για κομψά κορίτσια
Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 25.12.2024