Το φρούτο που ενισχύει την επίδραση της κάνναβης
Ένας πολύ παράξενος συνδυασμός
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2020 | 17:45
Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί φαγητών που μπορούν να «δέσουν» τέλεια. Όπως το μπέικον με τα αυγά ή το κέικ με το παγωτό. Ο συνδυασμός μοιάζει τέλειος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να φάνε το ένα χωρίς το άλλο.
Αυτό βέβαια δεν ισχύει στο παρακάτω παράδειγμα, αλλά όπως αναφέρουν οι έρευνες το μάνγκο με την κάνναβη έχουν και αυτά μια λειτουργική συνεργασία. Τα μάνγκο ενισχύουν και επιμηκύνουν την επίδραση της κάνναβης στον οργανισμό. Η κατανάλωση του τροπικού φρούτου 45 λεπτά μετά από τη χρήση, επιτρέπει στην χημική ουσία THC να απορροφηθεί πιο γρήγορα από το σώμα και η επίδραση της θα κρατήσει περισσότερη ώρα. Κάποιοι αναφέρουν πως δημιουργεί μια απαλή και ηρεμιστική αίσθηση.
Τα μάνγκο περιέχουν μυρκένιο, μια ουσία που διαθέτει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και δρα ως ένας φυσικός αντικαταθλιπτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας, και αλληλεπιδρά με την THC. Τα εργαστήρια Steep Hill της Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρα για τις έρευνες γύρω από την κάνναβη. Περιγράφουν τον συνδυασμό του μάνγκο με την κάνναβη ως εξής:
«Το μυρκένιο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδης ιδιότητές του, ενώ είναι ταυτόχρονα γνωστό πως χρησιμοποιείται στην θεραπεία των σπασμών. Επίσης, χρησιμοποιείται για την θεραπεία της αϋπνίας και του πόνου. Έχει βέβαια και κάποιες άλλες ιδιότητες, όπως το ότι μειώνει την αντίσταση του αίματος που διασχίζει το εγκεφαλικό φράγμα, επιτρέποντας στον εαυτό του αλλά και σε άλλες ουσίες να περάσουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Στην περίπτωση της THC, επιτρέπει την ταχύτερη επίδρασή του. Το μυρκένιο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μέγιστο επίπεδο κορεσμού του υποδοχέα CB1, επιτρέποντας ένα μεγαλύτερο ψυχοδραστικό αποτέλεσμα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κατανάλωση φρέσκου μάνγκο, 45 λεπτά πριν από την χρήση κάνναβης, θα έχει ως αποτέλεσμα μια ταχύτερη έναρξη ψυχολογικής δραστηριότητας και μεγαλύτερη ένταση».
Το μυρκένιο συναντάται επίσης στον λυκίσκο, στα φύλλα δάφνης, στον ευκάλυπτο και στο λεμονόχορτο. Τα μάνγκο βέβαια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C και μπορούν και πρέπει να καταναλωθούν μόνα τους. Ο παραπάνω παράξενος συνδυασμός ωστόσο ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αν και για να απδειχθεί κάτι τέτοιο με σιγουριά χρειάζεται περισσότερη έρευνα.