Τι να κάνεις αν φας σκορδαλία για να μην βρωμάει η αναπνοή σου
Γιατί το αγαπάει ο Έλληνας αυτό το έθιμο, αλλά η μυρωδιά του δεν αντέχεται
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 23/3/2021 | 22:34
Την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα όλοι τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Και ενώ σαν πιάτο είναι σούπερ νόστιμο, δυστυχώς το συνοδεύει μια απίστευτα άσχημη μυρωδια της αναπνοής και μάλιστα για πολύ ώρα.
Το πως μπορείς να καταπολεμήσεις όμως αυτήν την απαίσια επίπτωση της σκορδαλιάς στο στόμα σου, είναι το κλειδί που θα σου λύσει τα χέρια. Καλώς ή κακώς όμως, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτή η κακοσμία αν δεν περάσει τουλάχιστον μια ολόκληρη ημέρα.
Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως προκειμένου να περιορίσεις την δυσάρεστη αναπνοή σου, είναι το να πιεις ένα με δυο φλυτζάνια τσάι και ειδικά όσο πιο σύντομα το κάνεις από την ώρα που έφαγες την σκορδαλιά, τόσο το καλύτερο. Ο λόγος διότι το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ου καταπομελούν τις ουσίες που παράγονται από το σκόρδο.
Μια άλλη λυση, είναι να πιεις ένα ποτήρι γάλα, αφού περάσουν 1-2 ώρες από την ώρα που ήπιες τσάι, γιατί αν τα πιεις μαζί, μάλλον θα έχεις στομαχικά και εντερικά θέματα. Όσο περισσότερα λιπαρά δε έχει το γάλα, τόσο καλύτερα για να σβήσεις την σκορδίλα.
Επίσης, αν αντέχεις μπορείς να πιεις χυμό λεμονιού χωρίς ζάχαρη, που μάλιστα είναι και το πιο αποτελεσματικό για να εξαφανίσει την κακοσμία.
Τέλος, το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών μέσα στην ημέρα και σίγουρα μετά το φαγητό μπορεί επίσης να βοηθήσει.