Πως συνδέεται το junk food με τη γυναικεία γκρίνια;
Δεν τα λέμε εμείς αλλά το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/5/2021 | 00:06
Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ξόδεψε πόρους από τη χρηματοδότηση, για να κάνει έρευνα σχετικά με τη γυναικεία γκρίνια και πως συνδέεται με κάποιους εξωτερικούς παράγοντες.
Βρέθηκε λοιπόν ότι η γυναικεία γκρίνια επηρεάζεται από τη διατροφή και συγκεκριμένα από τη κατανάλωση junk food. Στην έρευνα πήραν μέρος 945 γυναικες και τα αποτέλεσματα εξετάστηκαν σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο για επαλήθευση.
Μια διατροφή υψηλής σε trans λιπαρά έχουν ως αποτέλεσμα την ευερεθιστότητα και την επιθετικότητα. Με άλλα λόγια τα trans λιπαρά, που εντοπίζονται στο junk food αναστέλλουν την παραγωγή του DHA - ένα από τα σημαντικότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχει συνδεθεί με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου.
Η έρευνα εκτός από την επιθετικότητα και τη διάθεση για καυγά απέδειξαν ότι αυτού του είδους η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα στρες, και αυξάνει τις πιθανοτητες για άνοια.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι η κακή διατροφή που ευθύνεται για το 55% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και για ασθένειες που θα μπορούσαν να ειχαν αποφευχθεί.