Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε αν καπνίζουμε
Δείτε γιατί πρέπει να τις εντάξουμε στη διατροφή μας
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 29/9/2021 | 00:12
Μετά την νέα βρετανική έρευνα που απέδειξε ότι η πανδημία έπληξε περισσότερο τους καπνιστές, μια νέα έρευνα λέει ότι το κάπνισμα εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες, έχει παρενέργειες στον μεταβολισμό, ακόμα και στην ενέργεια που έχουμε μέσα στην ημέρα.
Σε περίπτωση που δοκιμάσατε και δεν μπορέσατε να κόψετε το τσιγάρο, για αρχή δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας, και μετά εισάγετε στη διατροφή σας ουσίες που μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό μας.
Δείτε παρακάτω ποιες ουσίες μας προστατεύουν
Βιταμίνη C
Προστατεύει από τη γήρανση του δέρματος που προκαλεί το κάπνισμα, ενώ έχει ευεργετικές ιδιότητες στις φλεγμονές που δημιουργούνται.
Γαλακτοκομικά
Το κάπνισμα μειώνει την πρόσληψη ασβεστίου και για αυτό οι καπνιστές πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες, για αντισταθμίζουν την έλλειψη.
Φρούτα και μέλι
Οι καπνιστές χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες από υδατάνθρακες και γλυκαντικές ουσίες. Οι λιγότερο παχυντικές ουσίες που μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας είναι τα φρούτα και το μέλι, μαζί με δημητριακά ολικής άλεσης.
Νερό
Έρευνα έχει δείξει ότι όσο περισσότερο πίνουμε νερό τόσο λιγότερο καπνίζουμε.Επίσης το τσιγάρο συνήθως συνοδεύεται από καφέ ακι αλκοόλ, οπότε οι ανάγκες σε ενυδάτωση είναι μεγαλύτερες.