Το σούπερ τρόφιμο που προστατεύει καρδιά και είναι άμυνα για τον καρκίνο
Και στην Ελλάδα παράγουμε τόνους
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 5/10/2021 | 16:12
Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό δέντρο από την ελιά στη χώρα μας. Ο τόπος παράγει εξαιρετικής ποιότητος ελιές, πολλών ειδών, που ικανοποιούν όλους τους καταναλωτές. Παραδοσιακά η ελιά και το λάδι δεν έλειπαν ποτέ από το τραπέζι μας, αλλά τα τελευταία χρόνια η ελιά σαν τρόφιμο παρουσιάζει μια μικρή κάμψη, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες.
Όμως οι επιστήμονες επιμένουν ότι έχουν δύο πολύ καλούς λόγους για να το εντάξουμε καθημερινά στη διατροφή μας.
Πρώτον αποτελεί εξαιρετική άμυνα για καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι ελιές είναι πλούσιες σε λιπαρά που όμως το 75% αυτών είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα για την καρδιά μας.
Είναι μια φοβερή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και χαλκού, που εμποδίζουν την εκδήλωση αναιμίας, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιά μας.
Προσθέστε ότι είναι ευαεργετικές και για τα οστά μας και βγάλτε ένα μικρό πιάτο με ελιές στο σημερινό τραπέζι.
Δεύτερον οι επίστημονες βρήκαν ότι οι πολυφαινόλες που έχει η ελιά έχει αντιφλεγμονώδη δράση που αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλεί στο DNA μας ο καρκίνος.
Τέλος για να έχετε έναν ακόμη λόγο να φάτε ελιές, είναι ότι προσφέρουν λάμψη και έχουν αντιγηραντική δράση στο δέρμα μας.